Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta - Joi, 16 August 2012

ro

16 Aug, 2012 23:18 1085 Marime text

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal își exprimă surprinderea față de modul în care Consiliul Superior al Magistraturii înțelege să declanșeze un război cu lideri politici care nu au făcut altceva decât să pună întrebări și să exprime opinii.

Ca instanță cu atribuții în domeniul răspunderii disciplinare a procurorilor și având în vedere serioasele semne de întrebare cu privire la acțiunile procurorilor care anchetează oameni prin sate, Consiliul Superior al Magistraturii, în loc să se războiască cu liderii politici, ar fi trebuit să se sesizeze și să cerceteze cel puțin dacă aceste suspiciuni sunt sau nu întemeiate.

A opune libertatea de exprimare garantării independenței Justiției este nu doar o temă falsă, ci și una periculoasă pentru democrație. Nu am văzut aceeași reacție din partea CSM în vremurile în care Traian Băsescu participa și prezida ședințele acestui organism, dând indicații despre cum ar trebui să funcționeze și anunțând cine și ce poziție ar trebui să ocupe în cadrul CSM. Prin implicarea în jocul politic a instituțiilor de forță ale statului, se dorește crearea unui climat de frică, astfel încât oamenii să nu mai voteze de teamă să nu fie anchetați, liderii politici să nu mai exprime opinii de frica DNA, a Parchetelor și a CSM.

De asemenea, nu putem trece cu vederea și lăsa nesancționate abuzurile pe care le-am văzut în aceste zile și pe care procurorii le-au făcut împotriva unor cetățeni care și-au exercitat dreptul constituțional la vot. Este inadmisibil într-o societate democratică ca procurorii să bată la ușă, să oblige cetățenii să jure pe Biblie și să își dezvăluie opțiunea de vot. Această operațiune de anchetare a sătenilor reprezintă un fapt unic în 22 de ani de democrație, iar ceea ce fac procurorii poate produce efecte extrem de nocive la nivelul societății românești.

16 august 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii