Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL - Joi, 04 Octombrie 2012

ro

04 Oct, 2012 19:29 936 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal face precizarea că știrea potrivit căreia Guvernul va mări taxele și impozitele este falsă. În acea hotărâre nu este vorba despre o majorare a taxelor și impozitelor locale, pe care ar impune-o Guvernul, ci despre actualizarea taxelor și impozitelor cu rata inflației pe ultimii trei ani.

Conform Codului Fiscal, odată la trei ani, administrațiile locale au dreptul de a indexa taxele și impozitele cu un procent cuprins între 1 și 16%, astfel încât acestea să fie actualizate cu inflația. Ultima actualizare a taxelor şi impozitelor locale a fost aplicată începând cu anul 2010.

Ministerul de Finanțe este cel care își dă acordul asupra acestui lucru și transmite autorităților locale care a fost valoarea inflației în acești trei ani. Este la latitudinea autorităților locale, a primarului și consiliul local, și nu a Guvernului, să efectueze această actualizare, dacă se consideră că nu există suficiente venituri.

În plan fiscal, Guvernul USL va păstra cota unică și nu va majora nicio taxă sau impozit. Pentru a colecta mai mulți bani la bugetul de stat, Guvernul are în calcul mărirea redevențelor statului și o mai bună colectare a veniturilor.

04 octombrie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii