Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeţeni liberali, îngrijoraţi de intenţia guvernului de a modifica Legea 273/2006

ro

15 Nov, 2011 17:08 824 Marime text

Grupul consilierilor judeţeni ai Partidului Naţional Liberal Filiala Constanţa îşi manifestă îngrijorarea faţă de intenţia guvernului de a modifica Legea 273/2006 privind finanţele publice locale. Această modificare presupune reducerea cotelor din sumele defalcate din impozitul pe venit către toate primăriile de comune, oraşe, municipii şi, implicit, consilii judeţene de la 77% la 71,5%.

Prin decizia actualilor guvernanţi vor fi afectate primăriile de comune, oraşe şi municipii cărora li se va reduce cu 3,5 puncte procentuale această cotă de venit şi, de asemenea, consiliile judeţene cu un punct procentual. Guvernul Boc doreşte să centralizeze alocarea resurselor financiare către unităţile de învăţământ preşcolar.

În accepţiunea consilierilor judeţeni liberali, reprezentanţii guvernului vorbesc doar despre descentralizare şi, mai nou, regionalizare, în timp ce, în realitate, acest guvern centralizează resursele astfel încât să le aloce către autorităţile publice locale pe criterii politice.

Mai mult decât atât, deşi în expunerea de motive şi în preambulul acestui act normativ se precizează că modificările vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012, la final există un articol în care se menţionează că această Ordonanţă de Urgenţă se va aplica cu 1 decembrie 2011. Ca urmare, guvernanţii doresc ca şi resursele financiare ale anului 2011 să fie alocate tot de la nivel central.

15 noiembrie 2011 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii