Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa între implicare şi abandon

ro

28 Nov, 2010 22:40 914 Marime text
Sala „Ovidiu" a Hotelului Ibis Constanţa a găzduit, joi, 25 noiembrie 2010, dezbaterea publică cu tema „Constanţa între implicare şi abandon".

Organizată de Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal, dezbaterea publică a beneficiat de prezenţa a peste 150 de constănţeni - profesori universitari, oameni de afaceri, bancheri, medici, jurişti - care, împreună, au încercat să facă o analiză amănunţită a valorilor şi resurselor municipiului Constanţa.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui OFL municipiul Constanţa, Ana Marcu, „evenimentul a pornit de la o serie de discuţii despre Constanţa. Analizând perspectiva oraşului, dar şi resursele lui am realizat că şansa Constanţei sunt chiar constănţenii. În acest moment, implicarea devine o obligaţie şi nu mai poate fi doar o opţiune. Astăzi, întreaga societate este caracterizată de un amatorism care contrastează cu dezbinarea. De aceea, avem nevoie să construim o viziune şi să stabilim împreună esenţa a ceea ce este important în construcţia viitorului nostru".

La rândul său, preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a afirmat că dezbaterea publică a fost organizată pentru a vedea cum percep constănţenii, indiferent de domeniul de activitate, ceea ce ne înconjoară şi să găsească împreună soluţii. „Întâlnirea a fost o provocare la discuţii pe seama sistemelor de valori. Nu vrem să găsim vinovaţi pentru felul în care Constanţa arată astăzi. Vrem să găsim împreună soluţii, discuţiile neavând coloratură politică. Ne interesează oraşul în care trăim, ziua de mâine, viitorul copiilor noştri", a susţinut deputatul Gheorghe Dragomir.

Totodată, participanţii la dialog au subliniat importanţa găsirii unei viziuni comune şi a unei iniţiative civice dincolo de doctrine politice, a unui fundament comun necesar generaţiilor următoare.

28 noiembrie 2010 Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii