Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Buşoi "Directiva privind combaterea plăţilor întârziate - un instrument vital pentru o relaţie corectă între autorităţi şi companii"

ro

20 Oct, 2010 22:58 816 Marime text
Coordonatorul liberalilor europeni în Comisia pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorului, Cristian Buşoi, a apreciat, astăzi, că votul Parlamentului European în favoarea directivei care combate plăţile întârziate este un pas înainte în stabilirea unui echilibru între autorităţi şi întreprinderile mici şi mijlocii.

"Directiva privind combaterea plăţilor întârziate oferă un instrument vital pentru construirea unei relaţii corecte şi echitabile între autorităţi şi întreprinderile mici şi mijlocii. Odată intrată în vigoare, această directivă va pedepsi autorităţile rău platnice şi le va oferi oamenilor de afaceri pârghii importante pentru a-şi recupera creanţele. Era necesară o astfel de legislaţie care să echilibreze piaţa şi să ofere mediului privat garanţii că autoritatea este un jucător cu puteri egale, care poate fi tras la răspundere atunci când nu respectă regulile jocului."

Cristian Buşoi şi-a exprimat, din nou, dezamăgirea faţă de decizia colegilor săi de a elimina, încă din dezbaterile din comisia de specialitate, penalitatea de 5% din valoarea facturii,care ar fi trebuit perceputădacă facturile nu ar fi fost plătite la timp de autorităţi. Eurodeputatul liberal afirmă, însă, că directiva oferă un termen rezonabil de 30 de zile pentru efectuarea plăţilor şi derogări de până la 60 de zile doar în cazuri speciale cum ar fi spitalele, precum şi compensaţii şi dobânzi de întârziere.

"Deşi forma votată este mai indulgentă cu autorităţile rău platnice comparativ cu propunerea iniţială a Comisiei Europene, directiva oferă suficient sprijin atât întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi companiilor mari care, în multe dintre Statele Membre ale Uniunii Europene, întâmpină greutăţi în a-şi recupera banii pentru serviciile efectuate. Sunt dezamăgit că a fost eliminată penalitatea de 5%, dar privesc acest pas înapoi ca pe o modalitate strategică de a obţine sprijinul unui cât mai mare număr de ţări ale Uniunii în dezbaterile dinConsiliu."

www.cristibusoi.ro

www.pnlbruxelles.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii