Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criza economică, accentuată de incompetenţa şi corupţia guvernării Boc

ro

28 Oct, 2011 22:22 790 Marime text

PNL Constanţa susţine că nu există altă cale de ieşire din criza profundă în care se află România decât prin schimbarea puterii şi prin schimbarea în totalitate a manierei de a trata şi privi problemele economice.

În aceste zile, avem confirmarea oficială a ceea ce ştiam deja cu toţii şi fiecare român simţea pe propria piele de mult însă doar puterea încerca să ascundă, prin propagandă mincinoasă: anume că economia românească este la pământ.

Înţelegem astăzi că sacrificiul românilor a fost zadarnic. De aceea, nu putem să nu ne întrebăm la ce au folosit tăierile brutale de salarii, dacă România este într-o situaţie extrem de delicată şi nu a putut evita declinul, nu a putut să iasă din impasul economic? Practic, politica de austeritate şi de împrumuturi a Guvernului Boc a fost inutilă, o opţiune total eronată ale cărei costuri le plăteşte acum populaţia.

Faptul că nimeni nu mai are încredere în România acum este perfect justificat. Când spui în programul de guvernare şi în toate declaraţiile că vei privatiza şi vei restructura întreprinderi şi nu faci aceste lucruri, cineva te penalizează. Când spui că vrei să aduci investitori în energie şi de trei ani baţi pasul pe loc, cineva notează şi te penalizează. Când spui la construcţia bugetului în 2009 că mergi pe o creştere economică de 2% şi în final economia a bifat o cădere de 7,1%, atunci toţi te vor privi cu rezervă când vii cu noi indicatori macroeconomici. Mai mult, când spui că vrei să faci parteneriate public-private pentru anumite lucrări de infrastructură sau proiecte majore şi nici după trei ani nu a început niciun proiect, atunci niciun investitor nu te va lua în serios.

Aici intervine şi marea problemă de credibilitate a liderilor politici din România. Emil Boc nu participă la întrunirile cu omologii săi europeni. Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, este absent total din cercurile financiare internaţionale. De ministrul Economiei, Ion Ariton, n-a auzit nimeni, nici măcar în România. Toţi străinii notează acest lucru şi pun riscul pe România mai mare pentru că n-au cu cine să vorbească şi în cine să aibă încredere.

Toate cifrele şi datele economice arată că românii au fost încă o dată minţiţi de către actuala putere. Dacă în 2010 am fost anunţaţi că va fi o perioadă de austeritate pentru ca apoi lucrurile să meargă mai bine, în realitate, România intră acum într-o criză chiar mai gravă decât cea din 2010, corelată cu ceea ce se întâmplă pe plan european, dar evident accentuată de incompetenţa şi corupţia guvernării actuale.

În concluzie, PNL Constanţa atrage atenţia asupra faptului că nu UE este de vină că România are un guvern incapabil să folosească mai mult de 3,7% din cele aproape 20 de miliarde euro fonduri europene aflate la dispoziţia României, în timp ce Guvernul Boc se împrumută cu un miliard de euro pe lună, cu cea mai mare dobândă posibilă.

28 octombrie 2011 Departamentul de comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii