Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă - Gheorghe Dragomir

ro

02 Oct, 2012 22:12 933 Marime text

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a reacționat, în declarația politică depusă la începutul acestei săptămâni la Camera Deputaților, față de decizia parlamentarilor PDL de a depune o moțiune simplă pe tema Educației.

„Spiridușii și zânele imaculate din PDL au pus de o moțiune. Pe ce temă? A învățământului! De-a dreptul hilar! Adică PDL, groparul educației românești, s-a găsit să vină acum să se plângă de <<catastrofele>> din învățământ. Abia aștept să aflu, în timpul dezbaterii acestei moțiuni, câte lucruri bune au făcut democrat-liberalii pentru educație în ultimii ani", susține deputatul Gheorghe Dragomir.

În opinia parlamentarului liberal, PDL nu își asumă dezastrul pe care l-au produs în Educație, în frunte cu Daniel Funeriu, și fuge de responsabilitate, așa cum a procedat mereu. „Într-adevăr, este dreptul democratic al oricărui partid să depună o moțiune împotriva Guvernului, dar să vorbești de parcă în ultimii ani nu ai fi trecut pe la guvernare și să uiți că această lege proastă e făcută tocmai de tine, prin angajarea răspunderii, mi se pare chiar ridicol. Practic, cu excepția unui singur punct - bacalaureatul profesional - celelalte prevederi sunt moșteniri ale mandatului ilustrului chimist Funeriu. Cum să uiți anii în care ministrul fără diplome, cu consimțământul partidului condus azi de Blaga, a omorât tot sistemul de învățământ cu pretinsa lui reformă?", se întreabă liderul PNL Constanța.

Acesta reamintește faptul că democrat-liberalii sunt cei care au lăsat în urma lor un dezastru în educație. „Un lucru este cert: România anului 2012 are cei mai mulți analfabeți din Uniunea Europeană, 40% din adolescenții de 15 ani au dificultate în citirea unui text, iar 40% din elevi au acasă mai puţin de 10 cărți. De-a dreptul înfiorător, domnilor democrat-liberali!", conchide deputatul PNL, Gheorghe Dragomir.

Amintim că plenul Camerei Deputaţilor a respins astăzi cu 67 de voturi pentru, 153 împotrivă şi 10 abţineri moţiunea simplă pe Educaţie iniţiată de parlamentarii PDL.

02 octombrie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii