Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatia PNL in Parlamentul European - Joi, 11 Februarie 2010

ro

11 Feb, 2010 22:09 1129 Marime text
pnl_des.jpgComunicat de presă

11 februarie, Ziua Europeană 112 sărbătorită pretutindeni în Europa

Vicepreşedinta Grupului ALDE din Parlamentul European, Adina Vălean, salută organizarea celei de a doua ediţii a Zilei Europene 112.
Adina Vălean a fost desemnată, în mandatul precedent, ambasadorul 112 pentru România de către Asociaţia Europeană a Numărului Unic de Urgenţă, datorită activităţilor sale ca europarlamentar pentru promovarea şi eficientizarea acestui serviciu.

"Accesul la numărul european de urgenţă 112 este un drept al fiecărui cetăţean european. Informarea despre acest drept face parte din rolul meu ca membru al Parlamentului European, ales pentru a reprezenta vocea cetăţenilor şi pentru a lucra în interesul lor."

Numărul de urgenţă 112 este comun tuturor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi este folosit pentru contactarea gratuită a serviciilor de urgenţă.
Deşi sondajele au arătat că mai mult de 9 din 10 dintre europeni sunt pentru instituirea acestui număr unic de urgenţă, 3 din 4 nu ştiu de existenţa celor trei cifre care ar putea să le salveze viaţa în cazul în care ar avea nevoie de poliţie, ambulanţă sau pompieri.
Eurodeputata liberala, Adina Vălean, adresează şi un îndemn părinţilor, cărora le revine datoria să le spună copiilor despre existenţa acestui serviciu.

"Vă rog să nu uitaţi să-i învăţaţi pe copiii voştri numărul 112: 112 este 1 gură, 1 nas şi 2 ochi."

Pentru o mai bună informare a cetăţenilor, în mai multe oraşe europene - din Portugalia şi până în Finlanda, din Belgia şi până în Bulgaria - se organizează astăzi evenimente menite să încurajeze cunoaşterea şi utilizarea corectă a numărului 112.
Parlamentul European a lansat o serie de iniţiative pentru diseminarea informaţiei în timpul ultimelor luni şi sărbătoreşte, la rândul său, ziua europeană 112.

Odată cu înfiinţarea la nivel european a Numărului Unic de Urgenţă, a fost creată şi Fundaţia 112 cu scopul de a promova cunoaşterea şi utilizarea corectă a serviciului.
Obiectivul său principal este acela de a propune tuturor cetăţenilor şi organizaţiilor care doresc să ofere informaţii asupra numărului 112 o campanie de informare şi materiale educaţionale.
Mai multe informaţii la: www.112foundation.eu şi www.112day.eu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii