Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demersul coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile încalcă spiritul democratic

ro

14 Nov, 2011 23:14 716 Marime text

PNL Constanţa este de acord cu decizia Uniunii Social Liberale de a depune moţiune de cenzură în cazul în care guvernul Boc îşi va angaja răspunderea pe comasarea alegerilor şi pe o anumită formulă de reducere a numărului de parlamentari.

USL are o poziţie foarte clară, în ceea ce priveşte reducerea numărului de parlamentari, susţinută de proiectul de lege depus în acest sens la Parlament. Suntem de acord cu reducerea numărului de parlamentari, o reducere semnificativă şi nu una de faţadă şi cu o reducere care să respecte principiul constituţional al proporţionalităţii, în sensul în care reprezentanţii în Parlament ai cetăţenilor să aibă în spate un număr aproximativ egal, comparabil de alegători.

Reducerea numărului de parlamentari se poate realiza în baza proiectului USL, dacă tot se doreşte o reducere semnificativă, iar această lege poate fi votată în regim normal, nefiind nevoie de asumarea răspunderii guvernului.

De asemenea, suntem de părere că demersul coaliţiei de guvernare de a comasa alegerile încalcă practic spiritul democratic, dreptul cetăţeanului de a întelege exact pentru ce votează şi dreptul candidaţilor de a face o campanie electorală ţintită pe o anumită funcţie. Mai mult, prin comasarea alegerilor se încalcă practicile şi recomandările europene în domeniu.

14 noiembrie 2011 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii