Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mihai Lupu „Obiectivul fundamental pentru România este regândirea rolului statului în economie”

ro

05 Mar, 2013 22:09 869 Marime text

Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu a depus, la începutul acestei săptămâni, la Camera Deputaților declaraţia politică cu tema „Modelul liberal de dezvoltare al României”.
Potrivit declarațiilor parlamentarului liberal, „PNL consideră că România are în acest moment priorităţi care nu mai pot fi tergiversate la nesfârşit, deoarece acestea sunt cu adevărat stringente pentru bunul mers al ţării, al instituţiilor sale, dar şi al economiei! În acest sens, o reformă constituţională modernă, corectă şi democratică, dar şi o strategie de dezvoltare durabilă, reprezintă principalele deziderate de pe agenda noastră liberală”.
Deputatul Mihai Lupu susține că, pentru a putea pune capăt definitiv numeroaselor conflicte instuţionale prezidenţiale, guvernamentale, parlamentare etc., care s-au desfăşurat în ultimii opt ani pe scena politică într-un ritm destabilizator şi profund anti-democratic, Partidul Național Liberal își dorește, până la sfârşitul acestui an, implementarea unei Constituții noi, care să reflecte cât mai fidel acel principiu democratic occidental prin care statul este în slujba cetățeanului și nu cetățeanul în slujba statului.
În opinia liderului PNL Constanța, obiectivul pentru România, pe care PNL îl  consideră fundamental, este regândirea rolului statului în economie. „Este indispensabilă, în același timp, întărirea rolului statului de garant al drepturilor constituționale, al echității și al bunei funcționări a economiei de piață. Noi, liberalii, credem într-un model economic concentrat pe investiții, pe competitivitate, pe accelerarea absorbției fondurilor europene, dar şi pe dezvoltarea infrastructurii şi îmbunătăţirea semnificativă a celor mai importante domenii pentru orice român: educaţia şi sănătatea!”, a afirmat vicepreședintele PNL Constanța, deputatul Mihai Lupu.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii