Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Mihai Lupu - „USL are în vedere găsirea celor mai bune soluţii pentru categoriile defavorizate"

ro

10 Oct, 2012 00:57 1012 Marime text
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu, a enumerat, în declarația politică depusă astăzi la Camera Deputaților, o serie de măsuri luate de Guvernul USL în vederea rezolvării a cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă categoriile sociale defavorizate în special, dar și alte categorii nedreptățite profund de aberațiile legislative ale guvernelor Boc și Ungureanu.

Deputatul Mihai Lupu, amintește de adoptarea recentă, cu amendamente substanțiale, de către parlamentarii USL a „proiectul de lege de aprobare a OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială", prin modificările aduse avându-se în vedere stabilirea cuantumului indemnizației pentru creșterea copiilor la 85% din media veniturilor nete ale persoanei. „Prin reprezentantul PNL în Ministerul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, continuăm dialogul cu pensionarii pentru a găsi soluţii adecvate la problemele semnalate de aceştia. Astfel, unele dintre solicitările pensionarilor, şi anume nemulţumirile acestora determinate de pierderea unor drepturi în timpul guvernării PDL, vor fi luate în calcul la fundamentarea bugetului de stat pentru 2013", susține parlamentarul liberal.

De asemenea, deputatul Mihai Lupu mai aduce în atenție și actele normative care stimulează dezvoltarea sistemului de servicii sociale și crearea unei rețele de centre de zi și rezidențiale care va acoperi solicitările de asistență din partea categoriilor defavorizate. „O altă problemă, ignorată sau chiar adâncită de către guvernele PDL, se referă la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, Guvernul USL a adoptat o Hotărâre care reglementează programul de interes naţional în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor cu handicap. Hotărârea de Guvern vizează extinderea programului de la 3 la 5 ani şi realocarea sumelor necheltuite până acum, respectiv 4.322.000 lei pentru 2013 şi 1.000.000 pentru 2014", mai spune Mihai Lupu.

Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța afirmă că parlamentarii liberali cred în „promovarea unor legi cu impact pozitiv din punct de vedere social şi financiar, dar şi în garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor şi nu în promovarea unor politici exclusiviste şi antidemocratice, aşa cum au procedat guvernele lui Traian Băsescu, de favorizare a propriilor lor buzunare şi interese".

09 octombrie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii