Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Uniunii Social Liberale oferă sprijin tinerilor absolvenți

ro

31 Jul, 2013 14:23 742 Marime text
Conform studiilor de pe piața muncii coroborate cu cifrele privind promovabilitatea examenului de Bacalaureat creșterea ratei șomajului reprezintă o situație punctuală, cauzată de numărul mare de absolvenți de învățământ liceal. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna iunie 2013, rata şomajului a fost estimată la 7,6%, aflându-se în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi cu 0,5 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna iunie 2012. În ultimele luni din 2012, şomajul era de 6,9%.
Guvernul Uniunii Social Liberale, prin intermediul Ministerului Muncii, promovează o serie de măsuri cu caracter special pentru stimularea încadrării în muncă a tinerilor absolvenți. O serie de companii au anunțat deja că fac angajări, fapt ce ne determină să credem că, până la finele anului, prin investițiile derulate, se vor crea mai multe locuri de muncă astfel încât această forță de muncă să fie absorbită. De asemenea, Ministerul Muncii asigură servicii de consiliere gratuită și cursuri pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și este preocupat de reglementarea situației tuturor absolvenților de instituții de învățământ, inclusiv a celor care nu obţin diploma de bacalaureat.
Promovăm astfel o serie de măsuri cu caracter special pentru stimularea încadrării tinerilor printre care amintim subvențiile acordate angajatorilor care încadrează în muncă absolvenţi de învăţământ, primele de încadrare pentru absolvenţi egale cu valoarea indicatorului social de referinţă la data încadrării şi acordate după 12 luni de la angajare sau completarea veniturilor salariale ale tinerilor absolvenţi indemnizaţi.
Ținem să preciză și faptul că absolvenții pot participa la cursuri de formare profesională pentru care nu sunt solicitate studii liceale cu diplomă de bacalaureat.
 
31.07.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii