Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul USL deblochează proiecte stopate de Botiș, Udrea și Oltean

ro

11 Feb, 2013 14:33 946 Marime text

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că președintele Traian Băsescu a reintrat în logica și retorica de campanie. În recentele sale ieșiri publice, Traian Băsescu a afirmat că nu putea să pretindă la CE mai mulți bani pentru România, având în vedere gradul extrem de mic de absorbție al fondurilor europene de până acum. Practic, președintele a spus că din cauza performanțelor extrem de slabe ale guvernelor PDL controlate de el, România nu a putut primi mai mulți bani acum. Într-adevăr, avem mai puţini bani, pentru că, până la finele anului 2011, am avut un guvern incompetent şi corupt.

În prezent, Guvernul USL deblochează programele europene, stopate din cauza neregulilor constatate între 2009 și 2011. Îi reamintim șefului statului că în decembrie 2012 a fost deblocat Programul Operaţional Sectorial pe Mediu, blocat pentru că, în anul 2010, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, județ controlat de liderul PDL Ioan Oltean, a avut două proiecte suspectate de fraudă. În urmă cu o săptămână, a fost deblocat POSDRU. Era blocat din cauza unor nereguli care i-au avut drept autori pe reprezentanți PDL, Ioan Botiș fiind unul dintre nume. De asemenea, Guvernul USL depune eforturi pentru a debloca, în luna martie, Programul Operaţional Regional care era blocat de pe vremea Elenei Udrea.

În concluzie, USL are ca prioritate mărirea gradului de absorbție a fondurilor europene, motiv pentru care cea mai mare creștere a bugetului de anul acesta vizează cofinanțarea programelor europene, unde au fost adăugate 4 miliarde de lei.

11 februarie 2013 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii