Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lupta împotriva evaziunii fiscale reprezintă un obiectiv strategic pentru PNL

ro

05 Dec, 2013 18:23 894 Marime text
Partidul Național Liberal consideră că Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF va funcţiona în 2014 numai în interes public.
Suntem conștienți de faptul că reorganizarea ANAF este una dintre cele mai curajoase şi importante mişcări de restructurare a unei instituţii esențiale pentru un stat democratic, instituție asumată şi realizată de un ministru liberal.
Dorim prin acest lucru să asigurăm o competiţie corectă între firme și pentru acest lucru membrii echipelor din cadrul Direcției își vor concentra activitatea de control în zonele cu risc ridicat de evaziune cum ar fi produsele accizabile, panificație, alimentație publică, etc.

Astfel, s-ar putea aduce în primele șase luni un plus de 800 milioane - 1 miliard euro la bugetul de stat. Amintim faptul că o primă măsură fiscală aplicată cu succes de Guvernul USL a fost scăderea TVA la pâine de la 24% la 9%, luată pentru a susține o concurență corectă, dar mai ales pentru a reduce evaziunea şi frauda fiscală. Rezultatul acestei măsuri a fost tocmai scăderea evaziunii cu 12 procente.
Pentru luna octombrie 2013 măsurile fiscale liberale au dus la o creştere a veniturilor cu 7,38% faţă de luna similară a anului trecut, precum şi o depăşire cu 2,36% a sumelor prevăzute în programul de colectare pentru acest an. Veniturile bugetare din reducerea evaziunii vor creşte între 0,5-1% ca pondere în PIB ca urmare a finalizării reorganizării ANAF și a rezultatelor care vor fi obţinute de structura antifraudă.

Afirmațiile conform cărora țara noastră are o colectare dezastruoasă sunt în necunoștință de cauză, motiv pentru care sunt lansate cu o foarte mare ușurință. Ținem să precizăm faptul că în primele 10 luni din 2013 am colectat cu 6,5 miliarde lei (1,4 miliarde euro) mai mult decât în aceeași perioadă din 2012, ceea ce înseamnă o creștere de 4,65%.
      
05.12.2013 Gheorghe Dragomir, Deputat PNL Constanța       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii