Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moştenirea guvernării portocalii un mediu de afaceri vlăguit şi un popor debusolat

ro

04 May, 2012 21:46 1160 Marime text

Comunicat de presă

Moştenirea guvernării portocalii: un mediu de afaceri vlăguit şi un popor debusolat


 Constatăm în aceste zile că nici Mihai Răzvan Ungureanu, nici Emil Boc nu aveau prevăzuţi banii necesari pentru majorarea salariilor sau pentru a restitui drepturile pensionarilor. Lucrurile nu stau aşa cum încercau să păcălească opinia publică cei doi premieri ai guvernării portocalii însă Guvernul USL va găsi sursele bugetare pentru a restitui pensionarilor banii luaţi pe nedrept şi pentru a recupera tăierile de salarii.
Filiala Constanţa constată astfel că PDL-ul aplică tactica pământului pârjolit, atât în ceea ce priveşte bugetul, cât şi în ceea ce priveşte administraţia. Gestul oamenilor din eşalonul doi de a-şi da demisia înainte de a asigura o tranziţie firească a administraţiei dovedeşte încă o dată un tip de comportament incorect şi iresponsabil.
Pe de altă parte, moştenirea guvernării PDL rămâne, în cifre macroeconomice, următoarea: PIB, în termeni reali, cu 5% mai mic decât în 2008, procentul veniturilor bugetare în PIB, mai mic decât în 2008, numărul locurilor de muncă mai mic cu 700.000, investiţiile străine în prag de dispariţie, veniturile bugetare şi pensiile erodate de măsuri de austeritate şi de inflaţie, dar şi un mediu de afaceri vlăguit şi un popor debusolat.
Mai mult, programul de guvernare prevalent în ultimii ani nu a livrat performanţe economice reale, ci ori a amplificat recesiunea ori a prelungit stagnarea economică. Ambele au fost deghizate de către demagogii portocalii sub titulatura de stabilitate economică şi afişarea de performanţe doar pe indicatori nominali, uşor de manipulat.

04 mai 2012                                   Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii