Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moțiunea simplă pe agricultură - un nou joc de imagine inutil al PDL

ro

10 Oct, 2012 01:05 971 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că, prin demersul de a introduce o moțiune simplă pe Agricultură, PDL și-a transformat activitatea parlamentară într-una pamfletară, fiindcă nu are, pe fond, nimic de imputat Ministerului Agriculturii.

PDL duce astfel limitele politicianismului şi ale ipocriziei la cote alarmante. Democrat-liberalii nu au ce să reproșeze USL, dar ar trebui să își tragă la răspundere foștii miniștri, Stelian Fuia și Valeriu Tabără, care au comis erori grave și abuzuri în Agricultură.În condițiile unor mandate dezastruoase ale miniștrilor PDL la Agricultură, moțiunea simplă a avut drept rațiune doar apropierea alegerilor parlamentare și încercarea disperată a democrat-liberalilor de a evita decontarea la urne a gestionării proaste a domeniului. După 2008, bugetul Ministerului Agriculturii a fost diminuat permanent. În 2012, ministrul PDL Valeriu Tabără a acceptat cel mai mic buget avut vreodată de agricultură și a contribuit la devalizarea sistemului de irigaţii. În urma unei ordonanțe din 2010 dată de către Guvernul Boc, prin care au fost disponibilizați mii de oameni din cei care gestionau sistemul îmbunătățirilor funciare, 30% din infrastructura de irigaţii a fost vândută la fier vechi. Tot în timpul guvernării PDL, evaziunea a ajuns la cote alarmante. Pe zona de panificaţie, prin creșterea TVA de la 19 la 24%, evaziunea fiscală a crescut la peste 70 %.

Pentru USL, agricultura reprezintă o prioritate. Este pentru prima dată când bugetul acestui domeniu beneficiază de o creștere semnificativă la rectificare. Este vorba de 100 de milioane de euro, care vor fi alocați agriculturii la rectificarea bugetară de la sfârșitul acestei luni.

09 octombrie 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii