Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Norica Nicolai pledeaza pentru eliminarea totala a discriminarii fata de femeile apartinand minoritatilor etnice

ro

26 Jun, 2010 20:08 1483 Marime text
20100520_nicolai-6.jpgEurodeputata liberală, Norica Nicolai, membru supleant în Comisia pentru Drepturile Femeilor şi Egalitatea de Gen, salută adoptarea amendamentelor sale la raportul care vizează problemele femeilor aparţinând minorităţilor etnice.

Norica Nicolai a propus precizări mai clare legate de faptul că diferenţele culturale, religioase şi cele legate de tradiţii nu trebuie sub nicio formă să constituie obstacole pentru integrarea acestor femei. Un alt amendament important este cel referitor la accesul nelimitat la educaţie pentru această categorie socială.

"Avem nevoie de statistici la nivelul Uniunii Europene pentru a cunoaşte în detaliu situaţia acestei categorii sociale. Comisia Europeană şi Statele Membre trebuie să lucreze împreună cu ONG-urile şi grupurile societăţii civile, specializate în domeniu. Prin amendamentele mele, invit Comisia şi Statele Membre să ia măsuri pentru a împiedicaregresia profesională a femeilor aparţinând minorităţilor şi încurajez implementarea politicilor în favoarea imigrantelor garantând proceduri rapide şi clare de recunoaşterea diplomelor. Trebuie să facilităm accesul la educaţie şi formarea profesională la costuri cât mai reduse."

Un alt amendament promovat de Norica Nicolai se referă la necesitatea introducerii de mediatori chiar în interiorul instituţiilor europene pentru eliminarea totală a oricărui fel de discriminare la adresa femeilor aparţinând acestei categorii.

Raportul privind integrarea socială a femeilor aparţinând minorităţilor etnice a fost votat de Comisia pentru Drepturile Femeilor şi Egalitatea de Gen. Norica Nicolai a depus 12 amendamente dintre care 11 au fost acceptate de colegii săi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii