Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Național Liberal are un proiect de țară, un proiect pentru cetățeni, ca alternativă la guvernarea PSD

ro

29 May, 2014 17:59 969 Marime text
PNL este deschis discuțiilor cu partidele de pe partea dreaptă a eșichierului politic, astfel încât toți cei care au o viziune comună, inclusiv de natură doctrinară, să își unească eforturile. În acest context, discuțiile purtate cu Partidul Democrat Liberal reprezintă parte a acestui proiect de țară, de cristalizare a unei forțe puternice de dreapta.

Dreapta trebuie să își unească forțele atât în România, cât și în Europa. Este nevoie mai mult ca oricând de o discuție serioasă despre ceea ce înseamnă dreapta în România. Opțiunea PNL, exprimată și în cadrul ședinței forului de conducere a partidului este clară, categorică: PNL nu va colabora nici în plan guvernamental, nici parlamentar cu PSD. De aceea, întâlnirea cu reprezentanții PDL este un prim pas pentru conturarea unei forțe politice care să facă opoziție puternică la stânga reprezentată de social-democrați. Sunt foarte multe lucruri care au despărțit PNL de PDL de-a lungul anilor, dar discuția de astăzi nu este una despre trecut. Liderii PNL nu poartă discuții cu acel PDL din 2009, 2010, 2011, pe care liberalii l-au criticat cu vehemenţă din opoziţie, ci discută cu PDL-ul de azi despre 2014 şi despre România perioadei 2015-2020.

Necesitatea cristalizării unei alternative puternice nu se formulează exclusiv pe palier doctrinar dreapta, ci în sensul formării unui larg front anti-PSD în vederea alegerilor prezidențiale. Marea problemă a dreptei românești este că, în timp ce pe stânga politică avem un monolit, în dreapta nu am avut niciodata. În dreapta am avut numai o competiție fratricidă uneori, dar niciodată un partid suficient de mare. Alianțele, coalițiile de tipul Alianța DA, CDR, USL sunt decredibilizate, nu pot fi foarte atrăgătoare pentru electoratul românesc.

De aceea, în PNL există inclusiv disponibilitatea de a discuta despre o fuziune între partidele de dreapta. La alegerile din 25 mai, cetățenii au confirmat că Partidul Național Liberal este cel mai important partid de opoziție din România, iar scorul PSD arată o competiție egală în acest moment între stânga și dreapta.
În toate aceste discuții pe care noi dorim să le purtăm în perioada următoare trebuie să existe o prioritate pentru un program economic, pentru elementele unei strategii economice. De aceea am lansat programul economic – Economia Liberală – Prin noi înșine, care va vorbi foarte bine despre statul de drept, despre formele democrației românești, despre administrația românească sau despre politica externă românească pe următorii ani.

28 mai 2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii