Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidul Naţional Liberal lansează spre dezbatere proiectul unei economii pe baze liberale, capabil să genereze locuri de muncă și investiții

ro

16 May, 2014 21:46 1151 Marime text
Partidul Naţional Liberal lansează spre dezbatere proiectul unei economii liberale, centrată pe individ, pe stimularea inițiativei private, a mediului de afaceri, capabil să genereze locuri de muncă și investiții. „România se află astăzi în fața unei opțiuni decisive: fie continuă politicile graduale, minimale, care o condamnă să rămână la periferia Europei, fie îşi asumă o viziune curajoasă și are un cuvânt de spus în politica europeană. Avem nevoie de o schimbare radicală de abordare”, declară președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir.
PNL este preocupat, în acelaşi timp, de crearea unor sisteme publice solide și performante, în interesul cetățenilor. „O economie competitivă, o clasă de mijloc care să reprezinte peste 50% din populație, sunt obiective esenţiale ale programului liberal. Simplificare, debirocratizare, descentralizare, predictibilitate, reducerea taxelor, un raport corect al statului cu contribuabilii, sunt câteva dintre cele mai importante principii care stau la baza programului economic pe care Partidul Naţional Liberal îl propune societăţii româneşti spre  dezbatere”, a menționat parlamentarul liberal.
Acesta susține că Programul „Economia liberală – prin noi înșine” reprezintă un moment de ruptură în ceea ce privește politica economică a ultimilor ani. „Programul a fost gândit de specialiști și reprezintă o viziune curajoasă a unei economii libere, a unui alt sistem fiscal, astfel încât construirea unei politici fiscale să ducă la o anumită politică bugetară, iar nu invers, așa cum se întâmplă acum. Faptul că PNL lansează public programul <<Economia liberală – prin noi înșine>> arată responsabilitatea partidului în a se pregăti ca, atunci când va ajunge la guvernare, să aibă elaborat un cadru care să poată fi pus în practică din prima zi. Nu în ultimul rând, programul este centrat pe măsuri așteptate de multă vreme de mediul de afaceri și de români”, susține liderul PNL Constanța.
De asemenea, deputatul PNL consideră că nevoia punerii unor noi baze fiscal-economice este demonstrată în fiecare zi prin deciziile și modul de raportare al guvernanților PSD față de aceste chestiuni. „Chiar zilele trecute, ministrul Liviu Voinea, declara cu lejeritate că, în prezent, criza s-a terminat, iar românii erau îndemnați să ia împrumuturi și să consume. Nu pot spune altceva decât că o astfel de abordare indică necunoașterea realităților din România și ignorarea faptul că, de fapt, stimulentele și relaxarea fiscală sunt absente. Cu toate acestea, Liviu Voinea îndeamnă la perpetuarea modelului bazat pe consum și pe datorie. Pe de altă parte, probabil că mediul de afaceri ar investi mai mult dacă ar avea loc reducerea CAS, care s-ar completa favorabil cu neimpozitarea profitului reinvestit, măsuri spre care PSD se apleacă doar cu jumătăți de măsură. În acest moment, economia nu reușește să producă locuri de muncă și nici să sporească bunăstarea populației, iar actualul guvern este lipsit de viziune, direcție și voință politică”, este de părere președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal.
 
 
16 mai 2014                                      Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii