Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa - Duminica, 06 Martie 2011

ro

06 Mar, 2011 22:58 989 Marime text

Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a comentat, astăzi, într-o conferinţă de presă, declaraţiile lui Emil Boc referitoare la ieşirea României din criză la sfârşitul lunii martie, arătând că premierul, ori din neştiinţă, ori intenţionat încearcă să îi păcălească pe români.

„Emil Boc ori nu cunoaşte deloc economie, ori minte cu neruşinare încercând să îi păcălească pe români că lucrurile merg înspre bine, aşa cum a făcut-o în cei doi ani de guvernare. Pentru a face o asemenea afirmaţie, Emil Boc ar trebui să se bazeze pe realitatea economiei româneşti, dar şi pe analizele instituţiilor internaţionale de profil, care ne arată că nici în 2011 nu vom ieşi din criză", a declarat parlamentarul liberal, care a menţionat că „mult lăudatul excedent rezultat în urma execuţiei bugetare pe luna ianuarie 2011 este nesemnificativ şi este datorat, în principal, neplăţii arieratelor statului către firmele private şi către furnizorii şi prestatorii de servicii, dar şi nerestituirii TVA".

Liderul PNL Constanţa a ţinut să îi reamintească premierului Boc că „ieşirea din recesiune înseamnă creştere economică în trend crescător, timp de două trimestre consecutive, ceea ce încă nu s-a întâmplat. În schimb, aplicarea programelor anticriză ale guvernului Băsescu-Boc a însemnat, printre altele, falimentarea a peste 200.000 de firme mici şi mijlocii, creşterea fără precedent a datoriei publice a statului, prin introducerea impozitului forfetar fiind eliminată astfel orice posibilitate de a scoate ţara din grava criză economică în care se află".

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că aceasta este de fapt realitatea economică actuală a României şi, de aceea, a gira în continuare această guvernare înseamnă a fi părtaşi la corupţie, clientelism politic, lipsă de performanţă managerială, de viziune, de soluţii corecte.

„Partidul Naţional Liberal are o serie de obiective pe termen scurt care au în vedere crearea unui cadru favorabil şi predictibil pentru mediul economic, stoparea declinului economic şi reluarea creşterii economice astfel încât potenţialul economic al României să-l depăşească pe cel al anului 2008, achitarea integrală a datoriilor statului către firmele private, inclusiv restituirea TVA, crearea a 200.000 de locuri de muncă noi în intervalul 2011-2012, atragerea de investiţii străine directe la nivelul a 12-14 mld. Euro, reducerea decalajului dintre urban şi rural prin acordarea de facilităţi fiscale pentru stimularea activităţii antreprenoriale, dar şi restructurarea şi susţinerea agriculturii româneşti pe principii de competitivitate europeană", a conchis liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

06 martie 2011 Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii