Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa - Luni, 18 Aprilie 2011

ro

18 Apr, 2011 17:17 1157 Marime text

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră decizia coaliţiei de guvernare de plafonare a salariilor personalului didactic o ilegalitate, o încălcare gravă a drepturilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă. Nerecunoaşterea reîncadrărilor pe posturi potrivit Legii 221/2008 şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri irevocabile înseamnă, de fapt,nerespectarea rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie.

Conducerea PNL Constanţa, întrunită, sâmbătă, 16 aprilie 2011, în şedinţa Biroului Permanent Teritorial, este de părere că motivele invocate de premierul Emil Boc pentru această decizie nu stau în picioare, iar pretextul lipsei banilor este, în fapt, cauza lipsei de viziune economică, lipsei măsurilor corecte şi a furtului din bani publici operat de clientela politică portocalie.

PNL Constanţa susţine că întreaga situaţie economică şi socială la care s-a ajuns în prezent nu este altceva decât rezultatul politicilor dezastruoase promovate de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc. Guvernul Boc este incapabil să elaboreze şi să aplice măsuri de creştere economică, măsuri care ar fi generat implicit şi posibilitatea majorării salariilor din domeniul bugetar.

Potrivit membrilor BPT ai PNL Constanţa, actuala putere are şi un dublu limbaj. Dacă acum premierul Boc susţine că economia românească nu suportă majorarea salariilor profesorilor, tot Emil Boc pleda cu vehemenţă, în 2008, pentru aceeaşi majorare, criticându-l pe premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, că nu a dorit să implementeze acest lucru deşi existau fonduri. „Adevăratul motiv pentru care premierul Călin Popescu Tăriceanu refuza sa aplice legea privind majorarea salariilor profesorilor este că aceasta nu a fost iniţiativa PNL. Resurse bugetare pentru aplicarea legii există", declara acelaşi Emil Boc în octombrie 2008.

Decizia de a implementa această măsură prin asumarea răspunderii guvernamentale ne arată din nou căEmil Boc acţionează în dispreţul românilor şi al democraţiei, ignorând o instituţie atât de importantă pentru procesul democratic, precum Parlamentul.

În consecinţă, parlamentarii PNL de Constanţa sunt decişi să nu participe la procedurile parlamentare ale acestei asumări guvernamentale.

Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii