Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL solicita demiterea ministrului Ecaterina Andronescu, pentru incalcarea grava a Legii Educatiei

ro

10 Sep, 2009 20:12 1528 Marime text

PNL solicită demiterea ministrului Ecaterina Andronescu, pentru încălcarea gravă a Legii Educaţiei

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu demonstrează, încă o dată, că pentru domnia sa legea este opţională şi, mai grav, că se poziţionează mai presus de lege.
Ministrul Educaţiei a omis că legea o obligă să aprobe şi să dea publicităţii metodologiile pentru examenele naţionale, înainte de începerea anului şcolar. Legea în vigoare precizează la art. 26 alin. (7) că normele metodologice se emit „până la data începerii anului şcolar precedent examenelor”. Conform art.  8 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ, creat în baza Legii Învăţământului şi a Legii Statutului Cadrelor Didactice, anul şcolar începe la 1 septembrie! Aşadar, termenul limită pentru emiterea acestor metodologii era 31 august.
La întâlnirea dintre grupul liberal şi doamna ministru, care a avut loc în Parlament la data de  8 septembrie, foştii miniştri liberali ai Educaţiei, Cristian Adomniţei, Anton Anton, şi ceilalţi membrii PNL prezenţi, i-au atras atenţia ministrului în funcţie asupra ilegalităţii comise. Mai mult, aceştia şi-au arătat îngrijorarea faţă de faptul că elevii, părinţii şi profesorii nu au nici măcar idee despre cum va arăta Bacalaureatul în acest an, darămite cum va fi organizat.
În data de 9 septembrie, Guvernul, prin vocea premierului Boc, a anunţat că a emis o Ordonanţă de Urgenţă în care se precizează că Bacalaureatul se va da la trei probe. Din nefericire pentru ministrul Andronescu şi premierul Boc, acest fapt nu rezolvă încălcarea grosolană a legislaţiei şi a normelor în vigoare.
Doamna Andronescu, asemeni premierului Boc, distrug sistemul de învăţământ sistematic, bătându-şi joc de profesorii care nu şi-au primit nici acum măririle de 50%, încălcând legislaţia în vigoare, fără pic de jenă, şi propunând o lege care va îngropa definitiv viitorul educaţiei româneşti.
Demisia de onoare a ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu ar fi un gest mult prea mare pentru cineva care nu ştie ce înseamnă să te ţii de cuvânt. Ca atare, PNL solicită demiterea ministrului Educaţiei pentru grave încălcări ale cadrului legal, pentru nerespectarea regulilor, normelor şi nevoilor din sistemul de învăţământ românesc.

10 septembrie 2009                                           Biroul de Presă al PNL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 11 Sep, 2009 04:22 PNL-ul sa isi mai tina limba in ,gura . Toata ziua auzi numai criti din partea lor. Ei ce sunt ? Cei mai MARI HOTI care acum fac pe cinstitii.