Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politica PDL, dezastru instituţional

ro

25 Nov, 2011 22:36 903 Marime text

Deşi nu intră în atribuţiile sale de şef de stat, Traian Băsescu, din nou în dubla lui calitate, oficială de preşedinte, şi neoficială de premier, a anunţat ieri cu nonşalanţă că procesul de reducere a numărului de salariaţi bugetari va continua, România urmând să-şi fixeze acest număr la 1,1 milioane, coborând de la 1,4 milioane până la sfârşitul anului 2012. Astfel, 300.000 de oameni vor rămâne pe drumuri, fără mijloace de subzistenţă.

Actuala putere ţine cont doar de echilibrul bugetar în luarea măsurilor şi ia în calcul doar câţi bani vin la buget prin reducerea posturilor din sistemul bugetar. Aşa crede actuala putere că poate rezolva problemele României. Preocuparea unui guvern responsabil trebuie să fie, în accepţiunea PNL Constanţa, aceea de creştere a economiei şi a veniturilor la buget, nu câţi oameni mai putem concedia.

Rezultatul politicii lui Traian Băsescu şi Emil Boc de a tăia continuu este un dezastru instituţional, o degradare continuă a instituţiilor statului. În urma reducerilor de personal, decise în ultimii doi ani de guvernarea PDL, instituţiile statului funcţionează în prezent la limita de avarie.

Considerăm că am ajuns în situaţia paradoxală ca în România de azi, într-un stat european, să nu mai discutăm deloc despre prosperitate şi viitor, ci numai despre sărăcie. România se află astăzi în stare de blocaj şi economic, şi social şi politic. Puterea actuală nu vorbeşte despre oameni, ci doar despre cifre pentru justificarea măsurilor de austeritate. Abordarea de tip contabil, aceeaşi ca şi în cazul tăierilor şi concedierilor nediferenţiate, de-a valma, are efecte dezastruoase la nivelul societăţii.

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că avem nevoie de un stat suplu atunci când vine vorba de administraţie, de reducerea birocraţiei, dar, în acelaşi timp, avem nevoie de un stat care să asigure prestaţii sociale corecte şi care să-şi respecte contractul social cu cetăţeanul.

Avem nevoie de un stat care să-şi îndeplinească funcţiile esenţiale şi de sisteme publice eficiente şi funcţionale.

25 noiembrie 2011 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii