Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări

ro

26 Jul, 2011 21:44 1120 Marime text

Referitor la adresa formulată astăzi de primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, către preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, prin care îşi manifestă stupefacţia faţă de gestul celor doi consilieri locali liberali care au părăsit sala în timpul şedinţei CL Mangalia, PNL Constanţa face precizarea că reacţia celor doi aleşi locali a survenit ca urmare a încălcării Protocolului USL de către primarul Mihai Claudiu Tusac şi nicidecum la ordinul consilierilor PDL.
  În data de 24 iulie 2011, la iniţiativa primarului Mihai Claudiu Tusac, a fost convocată o nouă şedinţă extraordinară a CL Mangalia fără ca partenerii din USL să fie consultaţi anterior asupra proiectelor ce urmau să fie introduse pe ordinea de zi a şedinţei, conform Protocolului USL. În plus, proiectele de hotărâre nu au făcut obiectul niciunei discuţii prealabile în cadrul USL Mangalia, fapt ce a încălcat art. 4.6.4 din Protocolul USL care stipulează că „Primarii și viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene, aparținând Alianței, se vor consulta anticipat propunerii unor proiecte de hotărâri cu grupurile de consilieri ale partidelor componente”.
Mai mult, primarul Mihai Claudiu Tusac evită în mod constant, apelând la diferite subterfugii, să includă pe ordinea de zi a şedinţelor CL Mangalia validarea, potrivit Protocolului USL, a liberalului Sorin Mihai pe postul de consilier local, funcţie rămasă vacantă în urma excluderii din Partidul Naţional Liberal a lui Viorel Oleniuc. Acest aspect a fost evidenţiat şi în scris, în răspunsul dat adresei primarului Mihai Claudiu Tusac din data de 27 iunie a.c., adresă înregistrată în registrul de primiri-ieşiri al PSD Mangalia cu nr. 233/29 iunie a.c.
Considerăm că aceste aspecte omise de către primarul Mihai Claudiu Tusac în a le face publice evidenţiază reticenţa acestuia de a privi parteneriatul USL ca o construcţie politică stabilă, pe termen lung, din perspectiva interesului local, judeţean şi naţional. De asemenea, această atitudine de afront a primarului Mihai Claudiu Tusac evidenţiază absenţa colaborării, comportament afişat şi promovat în mod constant de preşedintele PSD Mangalia în relaţia cu partenerul său egal – PNL Mangalia.

26 iulie 2011                                       Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii