Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de guvernare al ARD - promisiuni nerealiste, populiste și demagogice

ro

07 Nov, 2012 17:19 975 Marime text

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal este de părere că ARD încearcă să îi păcălească din nou pe români cu minciuni despre promisiuni economice pe care nu le vor putea respecta, precum cota unică de 12%, salariu minim de 850 în 2013 și de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5% sau agricultura și sănătatea ca priorități.

Propunerea PDL de reducere a cotei unice la 12% face parte din categoria promisiunii de majorare a salariilor profesorilor. Ne amintim cu toții cum PDL a fost cel care a garantat creșterea salariilor profesorilor cu 50% la alegerile parlamentare trecute, pentru ca ulterior salariile să fie de fapt micșorate cu 25%. De aceea, nu este exclus ca, în viziunea PDL, cota unică să se reducă la fel cum au crescut salariile profesorilor în 2009.

De asemenea, reducerea cotei unice și majorarea salariului minim sunt măsuri nerealiste, populiste și demagogice, tipice pentru campania electorală. Mai mult, propunerile ARD presupun o gaură la buget de 11 miliarde de lei, deci o creştere a deficitului cu circa 1% din PIB. Dar cum PDL este disperat să revină la guvernare în orice condiții nu ne-am mira ca la aceste propuneri să se adauge și promisiunile exotice ale lui Dan Diaconescu. Dacă PDL va reajunge la guvernare, sub umbrela ARD, este mult mai probabil să mărească impozitele pentru a aduna fonduri destinate clientelei politice.

PDL demonstrează un tupeu fantastic vorbind acum despre scăderea unor impozite, după ce ei sunt cei care au guvernat în ultimii ani. Guvernele PDL de până acum au avut nenumărate ocazii de a introduce și a pune în aplicare sistemul de taxare pe care îl susțin acum. Ceea ce a făcut PDL de fapt a fost să suprataxeze și să falimenteze firmele.

Pe de altă parte, observăm că ARD nu are curajul să vină în fața românilor cu echipa guvernamentală. De aceea, cerem ARD să prezinte public miniștrii care vor face parte dintr-un eventual guvern. Cunoscând PDL, nu putem decât să punem pariu că, fie vor fi aduse în Guvern aceleași personaje corupte sau, dimpotrivă, oameni fără personalitate, de fațadă, pentru a le proteja imaginea acelorași „grei" ai partidului. Din 2010 până în 2012 românii au simțit pe pielea lor ce înseamnă guvernarea PDL - incompetență, minciună, sfidare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii