Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu, Comisia de Cultură şi Educaţie din Parlamentul European

ro

15 Oct, 2010 23:17 1323 Marime text
Bruxelles, 15 octombrie 2010

"Parlamentul European ia atitudine faţă de abuzul politicienilor care conduc România şi care vor sa introducă presa în noua Strategie Naţională de Apărare, ca factor de vulnerabilitate la adresa securităţii statului!

Împreună cu colegul meu, europarlamentarul Victor Boştinaru, i-am informat pe liderii grupurilor politice din legislativul European despre iniţiativa Guvernului şi a Preşedinţiei din România de a include presa în Strategia Naţională de Apărare, considerând-o, se pare, la fel de periculoasă precum teroriştii.

În opinia mea, în acest caz este nevoie sa ne unim forţele şi aici, la Bruxelles, pentru ca Strategia Naţională de Apărare să fie respinsă de Parlamentul României, iar România sa nu se transforme într-un stat totalitar.

Cei trei lideri europeni, Guy Verhofstad - Grupul ALDE, Martin Schultz - Grupul PSE şi Daniel Cohn-Bendit - Grupul Verzilor, au adresat o scrisoare conducerii Parlamentului României prin care dezaprobă această iniţiativă considerată nedemocratică a Şefului Statului şi a Partidului Democrat Liberal.

In realitate, sunt convinsă că motivul pentru care Puterea ameninţă acum libertatea de exprimare a jurnaliştilor este faptul că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc nu mai suporta să vadă, în fiecare zi, relatat în presă, dezastrul în care au adus ţara, încălcând astfel Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene, dar şi Carta Drepturilor Omului. Un demers inutil, de altfel, pentru că românii văd şi simt acest dezastru pe propria lor piele, în fiecare zi.

Fac apel la parlamentarii români, indiferent de culoarea lor politică, să ia în considerare poziţia liderilor europeni şi să respingă Strategia Naţională de Apărare împotriva presei pentru că o astfel de iniţiativă ar arunca România cu mulţi ani în urmă."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicoleta minca 20 Oct, 2010 04:28 Trebuie sa luam atitudine! Daca libertatea presei este in pericol, ne intoarcem de unde am plecat!