Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Manescu Mai slabi decat Azerbaidjan-ul si un pic mai buni decat Bulgaria

ro

18 May, 2010 20:11 957 Marime text

Romania este penultima in clasamentul economic al tarilor europene. Chiar daca noi vedem dezastrul financiar in fiecare zi, ne-o demonstreaza si raportul intocmit de Forumul Economic Mondial ( http://www.weforum.org/en/index.htm ). Ca de obicei, Bulgaria sta mai prost decat noi. Insa nici macar acesta nu poate fi un motiv de bucurie.

Pana si Azerbaidjan, tara care nu apartine comunitatii europene, a avut o performanta economica mai buna decat Romania.
In ceea ce priveste transparenta politicilor elaborate de Guvern, raportul Forumul Economic Mondial arata ca Romania este una dintre tarile codase, cu o birocratie in crestere. Domenii precum infrastructura, transportul de persoane si distributia energiei ne claseaza tot pe ultimul loc intre cele 27 de State Membre.

O alta categorie care ne duce la coada clasamentului mondial se refera la modul in care Guvernul reuseste sa-si comunice politicile elaborate si sa-i informeze pe cetateni. Suntem si aici pe ultimul loc, desi executivul are la dispozitie 500 de milioane de euro pentru asta
Suntem penultima tara din clasament si in ceea ce priveste liberalizarea pietei. Prin urmare, Guvernul Romaniei poate fi suspectat ca favorizeaza anumite firme cand atribuie diverse contracte sau cand elaboreaza legislatia. Deci, nici nu mai putem vorbi despre competitivitate sau promovarea unor politici anti-monopol.

Daca mai era nevoie, constatam ca lipsa masurilor, pe care le-am cerut guvernului in repetate randuri, ne-a adus in situatia de a ocupa un "fruntas" loc 26 din 27 in topul economic al tarilor Uniunii Europene. Iar la nivel mondial am ajuns sa fim mult in urma Azerbaidjanului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii