Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Manescu "Propunerea CE de suspendare automata a fondurilor europene este in total dezacord cu obiectivele politicii de coeziune"

ro

06 May, 2010 17:15 1381 Marime text
pozaramonamanescu.jpgCoordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Dezvoltare Regională, Ramona Mănescu, a atras atenţia, în plenul Parlamentului European, că posibila suspendare a fondurilor europene pentru Statele Membre cu deficit bugetar ridicat este împotriva obiectivului principal al politicii de coeziune, respectiv eliminarea disparităţilor dintre ţările aflate în spaţiul comunitar.

"Trebuie sa analizăm cu atenţie propunerile Comisiei Europene deoarece o propunere ca aceea de suspendare automată a fondurilor structurale în cazul Statelor Membre cu deficit bugetar mare ar constitui o măsură nerealistă şi în total dezacord cu obiectivul politicii de coeziune şi anume acela de a elimina disparităţile dintre Statele Membre. Să nu nesocotim importanţa politicii de coeziune pentru atingerea obiectivelor economice şi de dezvoltare ale Uniunii Europene."

Ramona Mănescu a reamintit faptul că Parlamentul European a solicitat Comisiei elaborarea unor măsuri de sancţionare, dar şi de încurajare pentru modul în care ţările Uniunii Europene vor aplica Strategia UE 2020. Ea a salutat, în acelaşi discurs, ideea potrivit căreia obiectivele strategiei trebuie să fie corelate cu obiectivele naţionale ale Statelor Membre.

"Obiectivele Strategiei UE 2020 trebuie să fie realiste şi tocmai de aceea trebuie definite în strânsă corelare cu obiectivele naţionale ale Statelor Membre, stabilite, la rândul lor, în funcţie de priorităţile şi specificităţile fiecărui Stat Membru. Prin urmare, salut ideea ca obiectivele asumate la nivel comunitar să fie împărţite în obiective naţionale diferite."

Declaraţiile eurodeputatei liberale vin în contextul în care, în urmă cu două zile, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că Executivul comunitar se pregăteşte să oficializeze o propunere a Comisarului European pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, potrivit căreia Comisia Europeană poate suspenda automat, fără acordul Consiliului, fondurile structurale acordate Statelor Membre care încalcă repetat ţintele UE în privinţa deficitul bugetar şi a datoriei publice. Comisia Europeană se pregăteşte să lanseze oficial această propunere săptămâna viitoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii