Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu se pronunţă împotriva separării Fondului Social European de fondurile structurale

ro

08 Oct, 2010 17:43 803 Marime text
Coordonatoarea liberalilor europeni în Comisia pentru Politică Regională a Parlamentului European, s-a pronunţat, astăzi, în plenul reunit la Bruxelles, împotriva separării Fondului Social European de fondurile structurale, reamintind faptul că incluziunea socială este un domeniu bine integrat în politica de coeziune şi reprezintă mult mai mult decât crearea de locuri de muncă.

"Rezoluţia privind Fondul Social European subliniază rolul acestuia în atingerea obiectivelor strategiei UE 2020, strategie care, fără instrumentele politicii regionale, nu are nici o şansă să fie implementată cu succes la nivel naţional, regional şi local. Prin urmare, atât timp cât politica regională şi politica socială sunt politici interconectate care funcţionează împreună, cu succes, nu cred ca ar trebui, sub nicio formă, sa acceptăm separarea Fondului Social European de Fondurile Structurale. O astfel de decizie ar deschide uşa către sectorializarea fondurilor creând astfel un precedent de nedorit în acest sens."

Ramona Mănescu a evidenţiat, în discursul său, rolul important al politicii regionale în creşterea economică, subliniind faptul că pentru a obţine coeziune socială, economică şi teritorială este nevoie de o politică regională comunitară puternică şi bine finanţată.

" Politica regională nu este o politică de caritate ci una comunitară destinată tuturor regiunilor europene care să aducă creştere economică, inovare si competitivitate, la îndemâna tuturor statelor membre. Dacă dorim soluţii adecvate nevoilor şi realităţilor cu care ne vom confrunta în viitoarea perioadă de programare trebuie sa menţinem acelaşi cadru si, mă refer aici, atât la principiile de bază cât şi la sumele alocate. Trebuie sa respingem orice încercare de re-naţionalizare."

Parlamentul European a găzduit, astăzi, în cadrul mini plenarei de la Bruxelles, o dezbatere pe marginea viitorului politicii regionale şi de coeziune după 2013 la care a participat Comisarul pentru politică regională Johannes Hahn şi Comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, Laszlo Andor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii