Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu - "Solicit premierului României sa redirectioneze cele 4 miliarde de euro alocate ministerului condus de doamna Elena Udrea catre cofinanțarea a cat mai multor proiecte europene."

ro

15 Nov, 2011 22:03 892 Marime text

Coordonatoarea liberalilor in Comisia REGI a PE, Ramona Mănescu, susține ca suma de 4 miliarde de euro acordata de executivul roman, MDRT, pentru Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii ar putea fi salvatoare pentru economia româneasca daca guvernul va folosi acesti bani pentru a cofinanța proiecte europene importante, in loc sa ii permită Elenei Udrea sa favorizeze clientela PDL.

"Am votat in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a PE un raport care prevede reducerea costurilor de cofinanțare de la 15% la 5% pentru sase state membre cele mai afecate de criza, printre care si Romania. In acest context, consider ca, acum, mai mult decât oricând, executivul României ar trebui sa aloce, urgent, de la bugetul național banii necesari implementării a cat mai multor proiecte europene. Așadar, in loc sa acorde 4 miliarde de euro ministerului condus de doamna Udrea pentru Programul National de Dezvoltare, si implicit clientelei PDL, guvernul ar trebui sa foloseasca aceasta suma pentru a asigura cofinantarea proiectelor europene blocate si implicit a crea noi locuri de munca.

Decizia de a permite guvernului national sa finanteze doar 5% din valoarea proiectelor europene a fost adoptata, in Comisia REGI, in regim de urgența, tocmai pentru ca fondurile sa ajungă in trezoreria naționala pana in cursul primei parți a anului viitor.

Noi, la nivelul instituțiilor europene, am inteles nevoia de a sprijini statele sa depaseasca impasul economic in care se afla însa trebuie sa ne asiguram ca si executivul Romaniei înțelege si isi asuma responsabilitatea care ii revine in a utiliza eficient aceste ajutoare financiare. ."

NOTA :

Masura adoptata de Comisia REGI a PE este una exceptionala decizia vizand cele sase state membre, cele mai afectate de criza economica, respectiv : Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia şi Ungaria

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii