Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul privind Notificarea Investițiilor in Domeniul Energiei

ro

05 Feb, 2014 14:10 1029 Marime text
Adina Vălean: "De astăzi avem soluții concrete pentru deblocarea investițiilor in infrastructura energetica"
 

Marți 04.02.2014, plenul Parlamentului European a votat raportul privind notificarea către Comisie a proiectelor de investiții în infrastructura energetică din Uniunea Europeană.
 
Adina Vălean, raportor al Parlamentului European pe acest dosar, a declarat: "Mecanismul de notificare va permite conturarea unei imagini foarte clare a zonelor in care sunt necesare investiții în infrastructurile energetice în cele 28 de state membre."
 
Prin notificarea proiectelor privind petrolul, gazele naturale, energia electrică, Bio-combustibilii, precum și capturarea si stocarea dioxidului de carbon, se pot identifica nevoile si concentra eforturile de finanțare publica si privata către acele proiecte cu impact maxim pentru cetățeni. "In plus, acest mecanism poate contribui in mod decisiv la elaborarea unei politici energetice comune și la crearea pieței unice a energiei in Europa", a adăugat Adina Vălean.
 
Împreună cu Mecanismul Conectarea Europei (CEF), cel de-al doilea dosar legislativ pe care a fost raportor, care a vizat identificarea celor mai eficiente mijloace pentru finanțarea proiectelor energetice europene de interes comun, prezentul regulament reașează politicile energetice europene pe un făgaș bun pentru a realiza o piață unică, care va aduce prețuri mai mici și servicii mai bune pentru cetățeni și companii.
 
"Cred ca prin aceste doua rapoarte am reușit sa transmitem un mesaj important cetățenilor, guvernelor si investitorilor: de astăzi avem soluții concrete pentru deblocarea investițiilor in infrastructura energetica," a conchis Vălean.
 
Adina Ioana Vălean, europarlamentar PNL, vicepreședinte ALDE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii