Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Românii, condamnaţi la sărăcie şi în 2012

ro

10 Nov, 2011 22:30 857 Marime text

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal atrage atenţia constănţenilor că vor trebui să îşi ţină şi anul viitor cureaua strânsă, aşa cum au fost obligaţi să o facă şi pe parcursul acestui an ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Boc.

Conştienţi că se află într-un an electoral, actualii guvernanţi nu îşi permit să mai bage mâna în buzunarele românilor şi atunci se mulţumesc să le îngheţe salariile şi pensiile.

Votul celor 146 de deputaţi ai puterii, care au adoptat marţi ordonanţa de urgenţă 80/2010 ce cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora pensiile si salariile vor fi îngheţate în 2012, condamnă cetăţenii la încă un an de sărăcie. Totodată, această decizie demonstrează clar, dacă mai era nevoie, că actuala guvernare duce o politică împotriva cetăţeanului român, bazată pe minciună şi demagogie ieftină, lucru confirmat chiar miercuri când, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a ignorat complet pe sindicaliştii din învăţământ care protestau spontan în faţa ministerului de resort.

Şi pentru că minciuna face casă bună cu actuala putere, nu mai departe de începutul acestei săptămâni, coaliţia de guvernare arunca o fumigenă în mass-media, anunţând că a decis creşterea salariilor şi indexarea pensiilor în cea de-a doua jumătate a anului viitor, chiar dacă în a doua parte a lui 2012 majorările nu pot fi efectuate din cauza Legii responsabilităţii ministeriale care interzice astfel de măriri cu şase luni înainte de alegeri.

Reamintim că reprezentanţii USL au discutat la întâlnirea cu Delegaţia FMI, din 4 noiembrie, chestiunea revenirii salariilor la nivelul de dinainte de tăieri şi a indexării pensiilor. USL susţine asumarea clară, prin proiectul de buget, a acestor măsuri nu de la mijlocul lui 2012, ci de la începutul anului viitor. Dacă nu se angajează prin buget aceste măsuri, ele nu vor putea fi onorate, iar prin amânarea lor până în semestrul II al anului 2012, PDL nu încearcă altceva decât să păcălească din nou populaţia.

10 noiembrie 2011 Departamentul de comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii