Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salutăm efortul de liberalizare a pieței muncii pentru români și bulgari

ro

05 Dec, 2013 18:31 851 Marime text
Partidul Național Liberal este de părere că liberalizarea pieței muncii pentru români și bulgari de la 1 ianuarie 2014 este un drept și nu un favor după cum a lăsat vechea guvernare să se înțeleagă. De la 1 ianuarie nu vom mai vorbi despre un val de imigranți români în statele Uniunii Europene.

Astfel, începutul anului 2014 reprezintă momentul în care vor fi ridicate restricțiile de pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari, în toate statele Uniunii Europene. Acest lucru este un drept dat de statutul nostru de țară membră a comunității europene.

Liberalii cred că modul în care unele state tratează acest subiect poate duce la o creștere a atitudinii ostile la adresa cetățenilor români, dar și a euroscepticismului, care a căpătat o anvergură tot mai mare în ultimul timp. De aceea, interesele politice și electorale nu trebuie să afecteze drepturile unor cetățeni ai Europei.
Totodată, criticile aduse de aceste state europene românilor nu iau în calcul și factorii economici. Conform statisticilor, imigranții au un aport important la creșterea economiei, iar cetățenii români contribuie semnificativ la PIB-ul țărilor în care se află. De asemenea, imigranții ocupă locurile de muncă vacante din agricultură și servicii, domenii respinse de o parte a cetățenilor din statele europene care trăiesc din ajutoare sociale.

România este de acord cu poziția Germaniei şi a altor state europene care  luptă împotriva celor care profită de sistemul de protecţie socială. Dar trebuie să ținem seama că acest lucru nu trebuie să îngrădească dreptul românilor care vor să muncească legal de a merge în Marea Britanie, Franţa, Germania pentru o viaţă mai bună, o slujbă mai bine plătită, achitând taxe şi fiind parte activă a societăţii.
 
           
  05.12.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii