Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteza discursului liderului grupului liberal din Camera Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu, la Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal

ro

28 Aug, 2010 23:54 1204 Marime text

 

27 august 2010

- Suntem într- un context politic aparte care permite PNL ca după viitoarele alegeri locale să se afirme ca fiind unul din primele două partide din România.

- Incapacitatea şi incompetenţa evidentă a actualului guvern va duce la o scădere majoră a PDL care îşi va arăta în perioada imediat următoare toate punctele slabe.

- Toate condiţiile necesare sunt întrunite pentru ca PNL să obţină cel mai bun scor din 1990 încoace şi să ne regăsim printre primele două partide din România.

- Primul obstacol pe care PNL trebuie să-l depăşească cu succes sunt alegerile locale care pot fi câştigate printr-o strategie inteligentă şi o tactică adecvată.

- Putem da un atac decisiv la nivelul marilor aglomerări urbane, acolo unde avem un electorat care ne reprezintă şi ne înţelege mesajul.

- Trebuie să ne păstram electoratul care ne-a confirmat la alegerile parlamentare din 2008 şi cele prezidenţiale din 2009 cu un scor de aproximativ 20 %.

- O bună organizare la alegerile locale din 2012 şi un rezultat de succes ne va da o excelentă bază pentru o adevărată victorie la alegerile parlamentare de la finele anului 2012.

- Candidaţii trebuie foarte bine selectaţi, acest lucru fiind prioritar apoi urmând campania electorală care trebuie făcuta cu oameni capabili să ne transmită mesajele electorale.

- Candidaţii trebuie să fie oameni de calitate care să fie pătrunşi de ideile liberale, să creadă cu tărie în valorile liberale. Să nu privim exemple ca Gheorge Flutur, Gheorghe Ştefan etc.

- Partidele se construiesc pe bază de valori şi ideologii. Băsescu şi-a înfiinţat un partid numai pe promisiuni populiste.

- Boc nu s-a dus la nici o reuniune cu Consiliul European unde toate statele sunt reprezentate de prim-miniştri. Cine să spună că România are nevoie de resurse suplimentare, dacă premierul este absent la toate reuniunile internaţionale mari?

- Guvernul a făcut reducere de cheltuieli, însă economia nu va reporni până când nu va exista un program economic solid.

- Singura soluţie este stimularea economiei şi creşterea de locuri de muncă.

- Atâta vreme cât economia nu va genera resurse, salariile nu vor creşte, aşa cum promite Boc.

- Toată presa spune că Romania este sigura ţară care se află încă în recesiune, în timp ce toate ţările au ieşit în criză.

- Toate ţările din Europa în perioada de criză au micşorat taxele, Boc a făcut invers.

- Soluţia liberală în privinţa taxleor şi impozitelor: taxele nu trebuie majorate, trebuie introdus un pachet de stimulente astfel încât întreprinderile să-şi menţină locurile de muncă, ba chiar să creeze unele în plus.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii