Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transcrierea conferintei de presa sustinute de Crin Antonescu la Constanta

ro

27 Oct, 2009 14:02 1713 Marime text


Transcrierea conferinţei de presă susţinută de domnul Crin Antonescu, candidatul PNL pentru preşedinţia României
la Constanţa – 25 octombrie 2009


 Permiteţi-mi să adresez o urare de „La mulţi ani!” şi să aduc omagiul meu şi al colegilor mei  tuturor militarilor activi şi rezervişti, a căror zi este azi. Reafirm convingerea mea că într-o ţară normală instituţia Armatei trebuie să fie, înainte de toate, respectată, trebuie să fie o instituţie finanţată cum se cuvine şi în al treilea rând să fie privită şi tratată ca una dintre instituţiile fundamentale ale statului, a cărei notă distinctivă este onoarea.
 Regret faptul că în ultma vreme autorităţi politice în frunte cu preşedintele României au avut un comportament întru totul nepotrivit în raport cu onoarea militară, cu instituţia militară sub toate aspectele şi sunt absolut hotărât ca în eventuala calitate de preşedinte al Românei să tratez cu respect această insituţie fundamentală a unui stat civilizat.
S-a ajuns ca în România, din păcate, în zilele din urmă să se treacă ultimul prag, zic eu: s-a ajuns ca omul care potrivit Constituţiei este şef al forţelor armate să înainteze în grad oameni pentru trădare. Şi mă refer la domnul Onţanu, la domnul Oprea, oameni promovaţi în grad fără nici un fel de merit şi de activitate militară, doar pentru faptul că au trecut dintr-un partid în altul, pentru faptul că sunt afişaţi drept partizani ai preşedintelui. Aşa ceva înseamnă încă un atac la onoarea militarilor.
Suntem la începutul unei campanii electorale în care eu sunt decis să merg până la capăt cu stilul de campanie pe care l-am anunţat, cu modul în care m-am pregătit în prerioada premergătoare acestei capmanii, cu o comunicare coerentă şi reală cu oamenii, fără forme de populism, fără demagogie, fără minciuni, fără promisiuni deşănţate, fără ipocrizie. Cred că România a avut parte de toate aceste lucruri vreme de 20 de ani. Cred că este momentul ca începând din campania electorală să arătăm că se poate face şi altceva, că se poate cere şi câştiga încrederea compatrioţilor prin mijloace oneste şi prin mijloace europene.
Am lansat în prima zi a campaniei, la Timişoara, ceea ce am numit Manifestul Bunului-Simţ. Şi am spus că, din punctul meu de vedere, la 20 de ani după decembrie 1989 în România este necesară o nouă revoluţie; o revoluţie paşnică dar de această dată dusă până la capăt, o revoluţie pe care am numit-o revoluţia bunului-simţ. Sunt decis să lucrez şi în calitate de candidat şi în calitate de preşedinte, dacă voi obţine acest mandat din partea compatrioţilor mei, pentru ca această revoluţie să reuşească, pentru ca la 20 de ani după jertfa celor care şi-au dat viaţa în decembrie 1989 să putem spune că trăim într-un sistem cu adevărat democratic, că trăim într-o ţară cu adevărat  europeană, că suntem  cu politicienii, cu cetăţenii, cu instituţiile, cu comportamentul, cu discursul public la nivelul pe care noi înşine îl doream în 1989.
Trebuie să repet nişte lucruri care sunt cât se poate de clare. Dar repet pentru că observ -din comentariile unor observatori, ale unor comentatori de presă, ca şi din răstălmăcirile pe care adversari politici le practică – observ că este nevoie să repet că nu există nici o alianţă, o coaliţie politică între PNL şi PSD, UDMR sau PC.
În momentul în care Traian Băsescu spune că în spatele acestei majorităţi, care într-adevăr există, stau oameni care nu-i plac, adică Ion Iliescu, Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, îi spun că nu-mi plac nici mie. Dar îi mai spun în plus că eu, Crin Antonescu, şi partidul pe care-l conduc nu am fost niciodată aliaţi, deocamdată cel puţin, cu aceşti oameni şi acest partid. Însă aliat cu aceştia a fost domnia sa, preşedintele Traian Băsescu, la începutul anului 2009, cauţionând un guvern care a pus pe butuci România în mai puţin de un an, guvern pe care domnul Traian Băsescu şi nu eu, l-a calificat drept „visul” împlinit al domniei sale. E doar o majoritate care s-a constituit în jurul unei soluţii pe care eu şi noi am propus-o, o soluţie rezonabilă, o soluţie primită bine de opinia publică, o soluţie pe care n-o putem aplica doar din cauza obstrucţiei nedemocratice pe care preşedintele Traian Băsescu o face.
În al doilea rând vreau să reamintesc că în cazul în care devin preşedinte al României opţiunea mea pentru funcţia de prim ministru  e limpede şi statornică: aceasta se numeşte Klaus Iohannis. O opţiune pe care nu doresc să o impun asemenea lui Traian Băsescu; voi citi Constituţia atunci,  aşa cum îi cer domniei sale azi să o citească. Este o opţiune care va avea, angajez acest lucru, o susţinere parlamentară majoritară. Nu ştiu dacă va fi această majoritate de azi sau alta. Aceasta este treaba partidelor politice, acesta va fi rolul consultărilor pe care potrivit Constituţiei le vom avea. Dar formula clară, pe care o anunţ public, este aceea a opţiunii pentru un prim ministru independent, Klaus Iohannis, în fruntea unui guvern politic, al unei majorităţi care se va constitui în jurul acestei persoane şi în jurul unui program cu obiective fundamentale  pentru scoaterea României din criza economică, din criza socială, din criza instituţională şi din criza morală în care cei 5 ani de mandat Băsescu şi anul de guvern PSD-PDL 2009 au  adus-o. Nu există nici un dubiu în această privinţă.
Şi mai spun, pentru că face vogă şi face ştire, că evaluările pe care  colegul nostru de partid Dinu Patriciu le-a făcut aseară în cadrul unei emisiuni sunt unele pur personale. Mă detaşez categoric de ele, netăgăduind dreptul oricărui membru al partidului de a avea opinii. Dar niciodată nu am să-l confund pe Tony Blair cu Mircea Geoană, niciodată n-am să consider că domnul Mircea Geoană este un liberal, niciodată nu o să mi se pară că domnul Mircea Geoană a făcut politică în compania domnilor Bush şi Clinton. Şi să fie foarte limpede, soluţia mea de prim ministru, dacă devin preşedinte, e Klaus Iohannis şi nicidecum Mircea Geoană.
În turul doi al acestei competiţii nu voi cere voturile nimănui oferind la schimb postul de prim ministru. În turul II voi cere voturile românilor pe aceleaşi obiective pe care le-am angajat dinaintea campaniei electorale şi pe care le voi angaja în timpul campaniei electorale. Sunt un om politic care în 17 ani de activitate am fost consecvent, sunt un om care am făcut de fiecare dată când am avut posibilitatea ceea ce am spus că voi face şi la fel se va întâmpla şi acum. Cine crede că între cele două tururi va avea loc un târg între candidaţi, între şefi de partide sau între susţinătorii lor se înşeală. În ceea ce mă priveşte cu siguranţă nu voi face asta. Am spus-o demult, de acum 2-3 luni şi rămân pe aceeaşi poziţie şi voi rămâne până la sfârşitul acestei campanii, nu cer şi nu ofer postul de prim ministru în turul II nimănui. Acestea sunt lucrurile pe care am dorit să le comunic încă o dată,  ca să fie limpede.
Reporter: Liderii PDL spun că membri ai PNL, consilieri locali liberali din Constanţa îl vor susţine pe Traian Băsescu
Crin Antonescu: N-am ce să comentez. Eu cred că cei din PDL sunt disperaţi, după cum şi stăpânul lor este disperat; încercările de a mai ciupi ici-colo câte un Simirad, câte un Onţanu, arată că situaţia e dificilă, iar această tactică de a ne povesti domnii din PD pe cine vor susţine cei din PNL este de-a dreptul caraghioasă(...) Nu înţeleg de ce sunt atât de disperaţi, pentru că domniile lor întotdeauna au fost cu poporul, totdeauna au vrut să se întoarcă la popor. A venit momentul să se întoarcă la popor; păi au ajuns să stea în doi consilieri liberali, acolo e poporul, sau nu mai e de ajuns poporul?
Reporter: Aţi spus că ÎL vreţi pe Klaus Iohannis premier şi un guvern politic, dar aţi spus şi că nu veţi face alianţă cu PSD. Atunci din cine va fi format guvernul condus de Iohannis?


Crin Antonescu:  Eu am spus următorul lucru: că nu suntem într-o alianţă politică cu PSD. Şi am mai spus că oamenii care nu-i plac domnului Băsescu nu-mi plac nici mie. Nu am spus niciodată că este imposibilă o alianţă între PNL şi PSD, între PNL şi PD sau cine mai vreţi dumneavoastră. Însă în acest moment, ca să nu se mai producă nişte confuzii, ca să nu mai fim trimişi la tribunal, am spus că nu avem o alianţă politică şi nu am avut niciodată  o alianţă politică cu PSD.
Pe de altă parte, în legătură cu plăcerile. Plăcerile...acasă. La Cotroceni trebuie să vină un om care să înţeleagă interesul public, obligaţiile publice, lucruri care sunt diferite de plăcere. Plăcerea e plăcere, obligaţia e obligaţie. Nimeni nu este ales preşedintele României ca să-şi facă plăcerile. Preşedintele României are dreptul, ca om, să nu-i placă o persoană. Dar nu are dreptul să facă politica României după cum îi plac unii sau alţii. Cetăţenii amintiţi, precum şi cetăţeanul Băsescu sunt oameni aleşi de electoratul României unul preşedinte, ceilalţi parlamentari, primari. Ne plac sau nu ne plac trebuie să găsim soluţii orientate corect care să se construiască cu aceşti oameni, cu aceste partide. Aşteptând să fie alcătuite partidele într-un viitor cât mai apropiat din oameni care să ne placă tuturor, nu ştiu dacă asta se va întâmpla vreodată, trebuie să lucrăm şi cu ce ne place şi cu ce nu ne place. Argumentul iraţional „nu recunosc o majoritate pentru că nu-mi plac partidele care o compun”  se face în ţări în care nu contează dacă există sau nu parlament. În Europa niciodată un şef de stat, un prim ministru, un lider politic cât de cât important n-a făcut vreo asemenea afirmaţie cred că de la căderea lui Hitler încoace. Că la Franco nu se punea problema... În Europa democrată, în Uniunea Europeană n-a existat nici un lider care să spună „nu respect majoritatea cutare pentru că nu-mi plac cei care o compun”.
Reporter: preşedintelui Crin Antonescu i-ar plăcea un guvern format din PNL şi...mai cine?
Crin Antonescu: Dar de unde ştiţi că e PNL acolo, dacă e vorba pe plăcere?...Serios acum. Preşedintelui Crin Antonescu nu contează ce i-ar plăcea. Preşedintelui Crin Antonescu i-ar plăcea ca toate partidele, şi de stânga şi de dreapta, să fie alcătuite din oameni care fac politică din vocaţia de a fi în slujba serviciului public, care au o cultură şi un comportament politic european, care nu sar gardul dintr-un partid în altul după cum sunt împrejurările, care nu se toarnă unii pe alţii, care nu sunt slugarnici cu cine-i şef şi după aceea îl înjură pe toate drumurile, mi-ar plăcea multe lucruri. Preşedintele Crin Antonescu va fi obligat  să găsească soluţii orientate corect cu partidele, cu oamenii politici care se găsesc la ora actuală  în parlament, iar ceea ce este tema mea şi partea mea de soluţie este aceea de a găsi un premier; pe care, repet, îl cheamă Klaus Iohannis. Mai departe nu eu voi duce discuţiile dintre partide ci premierul desemnat. Le voi duce şi eu în calitate de preşedinte în legătură cu obiectivele fundamentale pe care un guvern al României trebuie să le atingă în perioada următoare. Cu varianta că există oameni care nu-mi plac. Există oameni în PNL care-mi plac -cei mai mulţi - există oameni în PNL care nu-mi plac. Există oameni care nu-mi plac în PSD, cei mai mulţi, există oameni în PSD care-mi plac. Despre PD nu doresc să vorbesc.
Reporter: Spuneţi că dacă veţi ieşi preşedinte veţi colabora cu liderii politici. Veţi colabora şi cu omul politic Traian Băsescu?
 Crin Antonescu: Din punct de vedere instituţional da! Din punct de vedere instituţional, Traian Băsescu chiar dacă nu mai este preşedinte, oricâte lucruri jenante – ca să nu zic altfel – a făcut, oricât de periculos a fost şi este pentru regimul democratic din România, oricâte lucruri stau sub dubiu în ceea ce priveşte chiar raportarea domniei sale la lege în anumite chestiuni da. Nu-mi place, dar dacă dl Băsescu devine preşedintele PD,  eu ca preşedinte al României este normal să am dialog cu un lider politic chiar dacă nu-mi place.
 Reporter: S-a speculat că Traian Băsescu l-ar prefera în turul II pe Mircea Geoană...
 Crin Antonescu: puneţi-vă în locul dânsului. Dumneavoastră nu l-aţi prefera pe domnul Mircea Geoană?!...
 Reporter: Aveţi indicii că în campania electorală a lui Traian Băsescu există şi această componentă?
 Crin Antonescu:  Eu cred că nu e cazul să-l ajute domnul Băsescu pe domnul Geoană să intre în turul II, deşi şi-l doreşte. Are cine să-l ajute. Şi pun pariu că ştiţi despre ce vorbesc.
 Reporter: Cine?
 Crin Antonescu: Păi cine îl ajută, că se vede, nu? Multă lume îl ajută. Are un partid care are foarte mulţi primari, are un partid care are foarte mulţi bani, are un partid care pare să fi avut acces (cel puţin prin anumţi oameni) la activitatea unor servicii speciale, are cine să-l ajute. Este, ca să spun aşa, o persoană cultivată şi bine tratată de puterile media din România. Traian Băsescu evident că şi-l doreşte pe Mircea Geoană; e un lucru sincer pe care l-a spus şi îl salut. Salut orice formă de sinceritate.
 Reporter: Cum este posibil la un preşedinte să vină cu propunerea unui prim ministru independent? Au fost precedente?
 Crin Antonescu:  Posibil este. Vă dau exemplu de o formulă fericită: Mugur Isărescu sub preşedinţia lui Emil Constantinescu. Prim ministru independent în fruntea unui guvern politic.
 Reporter: N-a fost după alegeri prezidenţiale. Să înţelegem că după alegeri dl Iohannis poate deveni pembru de partid?
 Crin Antonescu: Asta e treaba domnului Iohannis ca independent, care nu are legătură cu desemnarea lui ca prim ministru. Domnia sa va fi desemnat prim ministru ca independent fără nici un fel de legătură, de condiţionare sau de aranjament mai apropiat sau mai îndepărtat între domnia sa si PNL.
 Reporter: asta înseamnă că în eventualitatea în care veţi deveni preşedinte şi propunerea dumneavoastră privindu-l pe domnul Iohannis de a deveni premier va fi susţinută şi de PSD, aţi discutat dacă această majoritate va continua?
 Crin Antonescu: Aceasta sau alta. Evident că nu-l voi desemna pe Klaus Iohannis decât după consultări cu partidele parlamentare şi în momentul în care sunt asigurat că o majoritate parlamentară merge pe această soluţie.
 Reporter: .................
 Crin Antonescu:  Problema e următoarea. Spun de 5 ani treaba asta, de când era lună de miere între liberali şi domnul Băsescu. Aceasta nu e ţara domnului Băsescu, aceasta e România. Aceasta nu e ţara Partidului Democrat, aceasta este o ţară în care există pluralism politic. Nesimţirea politică a cetăţeanului Croitoru Lucian, de a spune că vine în parlament să ceară investitura deşi parlamentul s-a pronunţat,  pentru că a primit dânsul asigurări de la PDL că va fi prim ministru  nu se mai poate repeta. Şi nu mă interesează ce face PD, sau ce face PSD, o să vedem atunci. Eu nu-mi cer voie de la PDL nici în calitate de parlamentar, nici acum ca preşedinte de partid, iar ca preşedinte al României cu atât mai puţin. PD este doar unul dintre partidele din România, este adevărat e acel partid care ne aminteşte în mai mare măsură decât PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004, decât FSN-ul în 1990-1996 cu toate formele sale, ne aminteşte cel mai mult de dictatura bolşevică.
 Reporter: Domnule preşedinte, din ce aţi declarat până acum pot să înţeleg că în cazul în care veţi deveni preşedinte în timpul mandatului veţi schimba majoritatea? Aţi fi dispus să trismiteţi PNL în opoziţie?
 Crin Antonescu:  Dacă în parlament PNL ajunge la putere  sau în opoziţie nu e treaba mea. Nu eu îl aduc la putere, nu eu îl trimit în opoziţie. Încă o dată vă spun, eu am scris în programul meu, publicat de multă vreme, şi am repetat în mod foarte serios şi e poate primul angajament pe care-l fac că eu nu voi fi preşedinte al unui partid. Voi fi preşedintele României şi voi trata echidistant toate partidele inclusiv PNL. Ştiu că e greu de crezut, că aş fi primul caz, primul preşedinte care ar face asta. Dar o fac şi o voi face.  Eu nu voi fi preşedinte al României, dacă voi fi, pentru ca PNL să fie la guvernare sau în opoziţie. Aceasta este treaba PNL, a jocului parlamentar şi evident a electoratului.
 Reporter: De ce-l propuneţi pe dl Iohannis pentru un guvern politic?
 Crin Antonescu: În afară de a nu fi membru sau slugă a PD omul nu are nici un defect, vă spun eu.  Pentru că acest independent este un om care a avut performanţă publică incontestabilă. A luat în anul 2000 Sibiul care azi este singurul oraş cu adevărat european al României. Asta n-o spun eu, o spune toată lumea. E un om care a dovedit că este competent, este un om care a dovedit că ştie să folosească toate oportunităţile  pe care le poate avea un administrator sau un om politic, e un om care are o imagine foarte bună în străinătate – şi nu doar în ţările de limbă germană sau în Germania – e un om care este independent nu pentru că n-ar fi şeful Forumului German, ci pentru că este echidistant faţă de cele 3-4 partide care domină jocul politic şi de toţi competitorii în această campanie prezidenţială. Suntem oameni politici ca să facem lucrurile într-un anume fel, să ducem lucrurile într-o anumită direcţie. Dacă în acest moment eu optez pentru un independent optez pentru faptul că doresc un guvern politic, cu susţinere politică, cu miniştri politici dar nu oricare (asupra acestui lucru va avea primul ministru un cuvânt de spus cum presupune constituţia)  dar în care nu mai doresc scandaluri de partid nesfârşite, aşa cum am văzut şi înainte şi am văzut şi în 2009. De asemenea doresc un prim ministru independent pentru ca depolitizarea politizării şi repolitizarea depolitizării să înceteze. Nu se mai poate! În ţara asta s-a ajuns ca partidul pe care unii îl iubesc atât de tare, PDL, să propună un interlop de ultima speţă ca secretar de stat. Pe dom' Costel. Aşa ceva nu se mai poate întâmpla. Şi în momentul acela un prim ministru independent poate garanta că politizarea sau numirea politică se opreşte la nivelul ministru-secretar de stat. Numai un prim ministru independent poate să facă asta.
 Reporter: Deci este o soluţie de criză politică?
 Crin Antonescu:  Nu! Este o soluţie de durată pentru ca România s-o ia într-o direcţie corectă. E un exerciţiu politic la nivel guvernamental, la nivel parlamentar şi la nivel prezidenţial normal. Trebuie să ieşim din nebunia în care domnul Băsescu şi nu numai domnia sa ne-a aruncat în aceşti ani. După ce am văzut cum nu se poate merge mai departe, cum se pot bloca reciproc un preşedinte şi un prim ministru, un preşedinte şi liderul unui partid care este la guvernare, trebuie să vedem cum e să ai un preşedinte şi un prim ministru care au o acţiune convergentă, care au aceleaşi obiective.
 Reporter: De ce nu a propus PNL acest premier independent după alegerile parlamentare din 2008?
 Crin Antonescu: Pentru că după alegerile parlamentare din 2008 în momentul în care se construia o majoritate, PNL şi-a susţinut liderul său de partid de atunci şi pentru că asta a fost opţiunea PNL atunci. Totuşi discutăm politic. Pot să vă întreb eu atunci de ce dl Băsescu nu l-a propus pe domnul Croitoru nu ştiu când, la nu ştiu ce congres al PD-ului? În mod normal un partid merge cu preşedintele său la negocierile de încercare a constituirii unei majorităţi. Şi nu se punea în momentul respectiv  această problemă cu atâta acuitate pentru că nu apucaserăm să vedem – cei care am văzut, că poate unii n-aţi văzut – ce pot face cele două mari partide cu un guvern politic condus de alde domnul Boc timp de 9 luni din România.
 Reporter: De ce n-aţi ales un economist? România l-a avut pe Boc şi riscă să nu poată plăti salariile. Ungaria a ales un economist, nu a apelat nici la FMI şi se pare că va scăpa...
 Crin Antonescu: Pentru că raportul unui guvern cu FMI nu este unul de natură economică ci unul de natură politică. Primul ministru al unei ţări, chiar dacă este economist – şi unul de excepţie cum a fost cazul lui Isărescu- trebuie să fie un om care joacă un rol politic. Şi în sensul acesta nu e deloc o constrângere, o obligaţie, să numeşti un economist prim ministru.  Poate îl întrebaţi pe dl preşedinte Băsescu de ce în guvernul care a negociat acordul cu FMI nu exista nici un economist. Nici primul ministru, nici ministrul de finanţe, nici ministrul economiei. Sau poate îl întrebaţi pe domnul Croitoru - în care înţeleg că unii recunosc un interlocutor - de ce nu vine acum cu o propunere de economist la Ministerul Finanţelor ci vine iar cu gemenii marmurei, domnii Pogea şi Videanu, care sunt nişte ingineri de succes în domeniul afacerilor cu marmură. Deci marele economist Croitoru, cum zic unii, vine şi îmi propune la finanţe un om care nu e economist. Haideţi să fim serioşi; nu am nici un fel de obligaţie să propun un economist drept premier, ci  un om a cărui autoritate şi credibilitate s-au dovedit. Încrederea publicului în Klaus Iohannis este una mare. E bine ca oamenii, în perioada asta de derută, să aibă o persoană de încredere care să conducă guvernul în această perioadă foarte grea.
 Reporter: De ce dumneavoastră consideraţi că sunteţi mai grozav decât Traian Băsescu sau Mircea Geoană? Cum veţi coordona o ţară în plină criză economică, o ţară în care tarifele la utilităţi vor creşte, la fel şi numărul de şomeri?
 Crin Antonescu: Eu nu doresc să fiu mai grozav decât domnul Băsescu sau domnul Geoană. Eu doresc şi afirm că sunt un om normal, capabil să facă aceste lucruri pe care Traian Băsescu nu le-a făcut. Fără să fiu preşedinte al României, fără să fiu preşedinte al celui mai mare partid ca număr de parlamentari din România, am dovedit că în hărmălaia asta se poate găsi o soluţie, că se poate găsi consens chiar între oameni care sunt în competiţie cum e cazul meu cu Mircea Geoană sau al nostru cu PSD şi că se pot găsi soluţii aplicate şi care să aibă încredere populară, cum a fost soluţia cu Iohannis. Cred că având o atitudine echidistantă pot să aduc ce e mai bun în politica românească, pentru că există şi oameni buni în politica românească, există şi părţi bune nu numai părţi rele în politica românească. Cred că, în faţa domnilor Băsescu şi Geoană, am atuul că nu eu am produs acei şomeri ci dânşii, atuul că nu eu am pierdut un an de zile fără o măsură economică destinată să împiedice criza, atuul că nu eu am împovărat România cu un acord cu FMI pe care nici până acum nu l-au pus în discuţie publică; un acord pe care-l vom plăti toţi, atuul că nu eu am minşit cu neruşinare în campania electorală din 2008 pe profesori, pensionari, funcţionarii publici, pe cei din sistemul de sănătate, pe toată lumea practic în România. Atuul că nu eu am făcut toate aceste lucruri, atuul că eu, spre deosebire de dânşii, sunt un om care nu a urmărit nici îmbogăţirea familiei mele, nici îmbogăţirea unor grupuri de interese din jurul partidului meu, nimic din toate acestea. De aceea cred că sunt bun , nu mai bun decât ei, pentru că ei nu sunt deloc buni. Bun pentru această funcţie importantă. Nu pretind că pot rezolva singur totul. Pretind că sunt capabil şi horătât să încep ceva normal în România şi să duc lucrurile atât cât poate un preşedinte în direcţia bună în România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 30 Oct, 2009 19:50 TRANCANEALA MINCINOASA SI IPOCRITA.Una se spune si alta se face ! Exemplu: TARICEANU si IONEL CHIRITA,mincinosul,hotul si ipocritul din orasul Harsova de Constanta.