Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un an de Guvernare USL, un an de bilanţ pozitiv

ro

08 May, 2013 16:46 952 Marime text
Declarație de presă

Un an de Guvernare USL, un an de bilanţ pozitiv
 
Vicepreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Mihai Lupu, a apreciat, în declaraţia politică depusă săptămâna aceasta la Camera Deputaţilor, primul an de guvernare USL ca fiind „un an de bilanţ pozitiv”, enumerând, totodată, câteva realizări punctate de cele două guverne ale Uniunii Social Liberale: „în primul rând, reîntregirea integrală a salariilor bugetarilor şi repararea nedreptăţii sau, mai bine zis, a ilegalităţii, făcută de fostele guverne ale PDL pensionarilor! Apoi, ne putem referi la un alt lucru foarte important, şi anume la deblocarea majorităţii programelor europene, care fuseseră blocate de către Comisia Europeană, în urma neregulilor constatate în perioada guvernărilor PDL, dar şi la dublarea ratei de absorbţie a fondurilor europene. De asemenea, sunt importante de menţionat şi modificările semnificative aduse legii retrocedării proprietăţilor, modificări care au rolul de a simplifica procesul de despăgubire a foştilor proprietari, dar şi de a eradica mafia samsarilor imobiliari!”, a menţionat parlamentarul constănţean.
În aceeaşi declaraţie politică, deputatul liberal face referire şi la măsurile din domeniul economic. „Putem vorbi atât despre acele măsuri de simplificare şi de modernizare a sistemului fiscal din România, cât şi despre altfel de măsuri întreprinse de noi, adică despre cele care au rolul de a stimula creşterea economică, dar şi de a crea noi locuri de muncă!”. În acest context, parlamentarul PNL face referire la „recentele decizii ale Guvernului USL în privinţa bugetării pentru anul 2013, a Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri sau aprobarea unui alt proiect de Hotărâre de Guvern care va  veni cu siguranţă în sprijinul IMM-urilor, deoarece acesta are în vedere acordarea  unui grant de până la 200.000 euro”.
Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța este de părere că „mai sunt foarte multe lucruri de făcut şi că acestea reprezintă doar câteva dintre promisiunile făcute electoratului pe care am reuşit deocamdată să le transpunem în realitate prin cele două guverne ale USL. Ar mai fi de remarcat şi faptul că, deşi primul nostru guvern USL, cel de anul trecut, a fost doar unul de tranziţie până la alegerile parlamentare, noi am dovedit încă din primele săptămâni că am luat în serios actul de guvernare, aprobând imediat toate acele măsuri necesare îndreptării greşelilor guvernărilor anterioare ale PDL şi repunerii lucrurilor pe făgaşul normal!”.
 
 
 
 
 
 
 
08 mai 2013                               Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii