Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viziunea USL privind Energia

ro

11 Nov, 2011 22:08 867 Marime text

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră esenţială dezvoltarea sectorului energetic pentru relansarea şi modernizarea economiei româneşti.

Potrivit Viziunii Uniunii Social Liberale privind Energia, lansată astăzi la Târgu Jiu sub sloganul „Energia, motor al creşterii economice - România, pol energetic regional", priorităţile USL în domeniul energetic sunt atragerea de investiţii, crearea de locuri de muncă - prin încurajarea minieritului şi a proiectelor de dezvoltare pentru comunităţile care depind de sectorul energetic - şi protejarea consumatorilor, prin acces egal şi sigur la produsele energetice şi prin respectarea principiului transparenţei.

În contextul intern şi internaţional, marcat de criza economică, sectorul energetic românesc dispune de mari resurse, de expertiză confirmată de o prestigioasă tradiţie şi de remarcabile oportunităţi pentru a fi în avangarda revigorării economiei româneşti si pentru a contribui la consolidarea poziţiei ţării noastre în rândul statelor Uniunii Europene.

Deşi cadrul legislativ, aferent sectorului energetic românesc a fost permanent îmbunătățit, pentru a ne alinia legislației comunitare în domeniu, din păcate, în aplicarea legii, autoritățile de reglementare și control produc disfunctionalități, de-a lungul anilor România pierzându-şi credibilitatea în fața investitorilor străini și autorităților UE prin neconformarea cu propria legislație în vigoare.

Îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Strategia energetică a USL necesită un volum important de investiţii estimat, până în 2020, la peste 30 de miliarde euro. Un rol important revine sectorului privat, care dispune nu doar de resursele financiare, dar şi de avansul tehnologic. Implicarea pe scară largă a investiţiilor private obligă la o seamă de responsabilităţi din partea autorităţilor precum asigurarea unui cadru legislativ stabil şi predictibil, eliminarea distorsiunilor şi liberalizarea treptată a pieţelor energetice, înlăturarea oricăror privilegii acordate unor parteneri comerciali în dauna altora şi nu în ultimul rând recunoaşterea autorităţilor locale ca actori cheie în sectorul energetic.

Programul energetic al USL îşi asumă rezolvarea vechilor şi gravelor probleme ale sectorului energetic românesc. Potrivit viziunii lansate astăzi, clasa politică românească trebuie să îşi asume un nou proiect economic naţional, pe termen mediu şi lung, centrat pe două componente: infrastructură şi competitivitate.

11 noiembrie 2011 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii