Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Votul uninominal într-un singur tur va repara nedreptăţile generate de sistemul din 2008

ro

09 May, 2012 16:54 1046 Marime text

Comunicat de presă

Votul uninominal într-un singur tur va repara nedreptăţile generate de sistemul din 2008

La doar o zi de la preluarea oficială a puterii guvernamentale, reprezentanţii USL din Senat au trecut, cu o majoritate confortabilă, modificarea legii electorale, în sensul introducerii uninominalului într-un singur tur pentru alegerile parlamentare.
Avem convingerea că sistemul propus de către USL  va acorda puterea şi responsabilitatea alegătorilor, va oferi legitimitate scenei politice româneşti şi va genera o  aşezare pe baze solide principial doctrinare a scenei politice. Totodată, sistemul de vot uninominal ţine seama de criticile făcute după alegerile parlamentare din anul 2008, în legătură cu modul în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii.
În accepţiunea Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, această propunere legislativă va repara nedreptăţile generate de sistemul din 2008, mai ales pentru că presupune o limpezire a scenei politice, precum şi o întărire a legăturii directe dintre cel care câştigă colegiul şi alegători.
Aşa cum era de aşteptat, PDL nu a votat varianta propusă de USL, demonstrând încă o dată duplicitatea reprezentanţilor fostei puteri. De ani de zile, atât Traian Băsescu, cât şi PDL proclamau pe toate canalele media că susţin votul uninominal însă atunci când s-a ajuns la vot, tot ceea ce au declarat aceştia s-a dovedit nul.
Reamintim că formula de vot din 2008 s-a dovedit a fi cea mai nepotrivită, întrucât nu mulţumeşte pe nimeni, transformând rezultatul votului într-o loterie inacceptabilă, generatoare de frustrări atât pentru alegători, cât şi pentru candidaţii câştigători care nu îşi primesc mandatul.


09 mai 2012                                Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii