Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va prelua creanţele deţinute de AVAS asupra Companiei Naţionale a Huilei SA

ro

22 Dec, 2011 22:34 829 Marime text

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va prelua creanţele deţinute de AVAS asupra Companiei Naţionale a Huilei SA, în vederea administrării, în conformitate cu prevederile OG 92/2003, a stabilit Guvernul, printr-o Ordonanţă de Urgenţă.

Creanţele care fac obiectul preluării sunt cele exigibile din evidenţa contabilă a AVAS, în lei, individualizate în titluri executorii care au stat la baza proceselor verbale de sechestru, neachitate la data încheierii protocolului de predare-primire între ANAF şi AVAS.

Creanţele preluate urmează să fie asimilate creanţelor fiscale, asupra lor urmând a se calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere conform OG 92/2003. Sumele rezultate din valorificarea creanţelor preluate de ANAF se vor face venit la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

Prin această decizie a Guvernului se vor stinge datoriile CN Huilei SA către bugetul consolidat al statului, prin preluarea de către ANAF a celor trei mine neviabile Petrila, Paroşeni, Uricani. Aceste trei mine neviabile vor fi administrate de o societate pe care o va constitui Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi vor funcţiona până în anul 2018 cu ajutor de stat, pe care urmează să-l aprobe Comisia Europeană.

Prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată astăzi a fost mandatat Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri să demareze procedurile legale pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale, iniţial cu acţionar unic statul român, aducând ca aport exploataţii miniere prevăzute în anexa nr. 1 la OUG 84/2011. Pentru asigurarea sumelor necesare înfiinţării societăţii, se alocă suma de 500.000 de lei, prin redistribuiri de credite bugetare.

Prin actul normativ adoptat astăzi se prevede, totodată, trecerea exploataţiilor miniere prevăzute în anexa nr. 1 la OUG 84/2011, din domeniul public în domeniul privat al statului, astfel încât acestea să poată fi aduse ca aport la capitalul social al societăţii nou înfiinţate.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii