Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Paul, PDL - USL tratează cu dispreţ mediul de afaceri

ro

05 Nov, 2013 18:59 764 Marime text
Modul în care guvernul USL priveşte businessul privat românesc – ca pe un produs de lux, gata doar să-l taxezi şi să-l strangulezi prin birocraţie – este inacceptabil, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul.
 
Referindu-se la proiectul de buget pe 2014 anunţat de Guvern, ea a subliniat faptul că Executivul nu s-a remarcat din nou decât prin absenţa oricărei măsuri pentru însănătoşirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă. “Guvernul Ponta se va baza în continuare pe suprataxare, tradusă birocratic prin proasta colectare. Însuşi Crin Antonescu a recunoscut ieri seară că Guvernul PSD – PNL nu face nimic pentru mediul de afaceri”, a spus Andreea Paul. În acest context, ea a anunţat că reprezentanţi ai mediului de afaceri se vor întâlni cu Guvernul Alternativă al PDL pe data de 18 noiembrie.
 
“Ponta anunţa creşterea salariului minim la 850 lei de la 1 ianuarie fără diminuarea CAS, ceea ce înseamnă taxe pe muncă mai mari pentru angajatori şi locuri de muncă noi tot mai puţine”, a atras atenţia prim-vicepreşedintele PDL. Ea a subliniat că după ce USL a ratat anii 2012 şi 2013, se pregăteşte să rateze şi anul 2014. “Practic, nici în 2012, nici în 2013 şi cel mai probabil nici în 2014 creşterea economică nu va ajunge la nivelul celei din 2011 – 2,3% într-un an economic foarte dificil”, a detaliat Andreea Paul. Ea a reamintit că PDL a cerut în repetate rânduri Guvernului Ponta relaxare fiscală, dereglementare legislativă şi debirocratizare pentru a oxigena mediul de afaceri.
 
Deputatul PDL a criticat, de asemenea, decizia Guvernului de creştere a plafonului de datorie la autorităţile locale. “Premierul dă liber motoarelor de partid - adică primarilor – să cheltuiască anul viitor mult şi pe datorie. Vom avea din nou în anul electoral 2014 o ţară plină de şantiere pe datorie”, a arătat Andreea Paul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii