Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Christian Gigi Chiru - Scrisoare deschisa adresata constantenilor

ro

12 Jun, 2012 22:55 674 Marime text

Dragi locuitori ai municipiului Constanţa,

Cu profund regret vă aduc la cunoştinţă decizia mea definitivă şi irevocabilă de a mă retrage din competiţia electorală pentru funcţia de primar al municipiului Constanţa. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie mai ales când ştiu câte speranţe s-au pus în mine.

Totuşi, am decis să mă retrag.

Întrucât prea multe cuvinte ar fi de prisos, voi încerca să sintetizez motivele retragerii mele.

În primul rând, oamenii alături de care am plecat la drum, mă refer aici la echipa de campanie electorală, cei în care am avut încredere totală, s-au dovedit pe parcursul drumului că nu au meritat această încredere. Personal, nu mă aşteptam ca această campanie să se desfăşoare fără cele mai elementare reguli ale bunului simţ. S-a dovedit însă că m-am înşelat şi am realizat că fiecare om poate avea un preţ. Mai ales în campaniile electorale.

În al doilea rând, activul celor două partide, PDL şi PNŢCD, sub a căror siglă unitară candidez (ApC), s-a dovedit a fi insuficient pentru o campanie consistentă împotriva tandemului Mazăre-Constantinescu. Ştiam încă de la bun început că nu mă pot baza pe militanţii celor două partide, dar nu m-am aşteptat la o pasivitate majoră a acestora, probabil indusă din exterior. Practic, atât PDL, cât şi PNŢCD, mi-au boicotat acţiunile din teren. Numărul de participanţi a fost în mod constant mai mic decât cel preconizat. Ori, pe parcursul campaniei, mi-a devenit practic imposibil să mă bat în acelaşi timp şi cu USL, şi cu UNPR, dar şi cu partidele care ar fi trebuit să mă susţină.

În al treilea rând, candidatura mea este grevată de imaginea negativă pe care PDL o are astăzi la nivel central, atât prin liderii săi, cât şi prin acţiunile controversate în calitate de partid ex-guvernamental. Nu am putut să explic oamenilor cu care am stat de vorbă că numele meu este Christian Gigi Chiru şi nu Roberta Anastase sau Elena Udrea. Din păcate, asocierea s-a făcut în mod implicit şi total nedrept.

Sunt conştient de faptul că retragerea mea poate părea un gest de laşitate. Prefer însă să ies cât mai curat dintr-o campanie mult prea murdară pentru mine, decât să ies murdar la finele unor alegeri care nu mă reprezintă.

Le mulţumesc încă o dată tuturor constănţenilor pentru faptul că mi-au fost alături în toată această perioadă şi le dau întâlnire la alegerile parlamentare din toamnă când, sper din tot sufletul, scena politică să devină mai curată.

Le recomand tuturor susţinătorilor mei să voteze cu orice candidat, însă nu cu Mazăre.

Christian Gigi Chiru - Primarul Constănţenilor

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii