Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Cazino

ro

01 Aug, 2011 17:23 1048 Marime text

Iniţiativa de a se organiza "masa rotundă" privind soarta Cazinoului a fost binevenita, constituind un prilej pentru găsirea unei soluţii salvatoare.Inca din septembrie 2010 am inceput personal demersurile pentru ca primaria sa actioneze in directia gasirii unei solutii pentru acest edificiu. Discuţiile au scos la iveala faptul că problema este încă departe de a fi rezolvată ,dar nu imposibilă. Toţi participanţii: prefectul, primarul,parlamentarii şi specialiştii au reuşit să se pună de acord că există două variante de rezolvare. Prima, să se vandă Cazinoul oricarei persoane private cu condiţia să-l repună in funcţie şi să respecte clauzele contractuale, care trebuie să prevadă precis domeniile de activitate si să aducă profit. A doua variantă, să fie preluat de către un minister.

Primarul Mazare a susţinut prima variantă -care ne duce însă cu gândul la ceea ce a însemnat privatizarea unor active de importanţă naţională - când,anumite obligaţii contractuale au fost ingnorate sau incalcate de către unii cumparători, care au dat altă destinaţie sau le-au lichidat pentru a specula clădirile şi terenurile, iar utilajele au fost vândute la fier vechi.

Cazinoul poate ajunge in situatia de a fi transformat intr-o reşedinţă privată,sau orice altceva. Având în vedere că este în joc soarta unui bun de patrimoniu,un obiectiv emblematic si unic pentru Constanţa şi România, singurul edificiu de tip „art nouveau" , pledez pentru varianta preluării Cazinoului de către un minister. Pentru moment este necesară urgentarea măsurilor de conservare minimă, pentru a se opri degradarea. A cere sancţionarea vinovaţilor pentru starea în care se găseşte acum Cazinoul este inutil pentru viitorul cazinoului. O va face electoratul!

Aşa cum în vechiul regim proprietatea comună ducea la lipsa totală de responsabilitate,se pare că şi în prezent, nimeni nu suportă (încă) pagubele provocate din neglijenţăsau nepasare. Există posibilitatea ca in final să se găsească o soluţie,dar, oricât ar fi de bună,dacă va fi tardiv pusă în aplicare, Cazinoul este sortit distrugerii. Nu putem ignora nici ipoteza de a vedea problema Cazinoului rezolvată, în contextul degradării cartierului "Peninsula", cartier trist, cartier în ruină.

In calitatea mea de parlamentar,voi face toate interventiile si diligentele necesare,hotărată fiind , să sprijin varianta preluării Cazinoului de către un minister,institutie care sa aibe vointa si putinta de a-i reda stralucirea de odinioara, valoarea culturala meritata si a-l reintroduce in circuitul turistic si social!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 01 Aug, 2011 15:13 si semneaza cine ? noi muncim, noi nu gandim....