Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de Presă - Cabinet Europarlamentar Vicepreședinte ENF Laurențiu Rebega

ro

08 Oct, 2015 15:14 1630 Marime text
Laurențiu Rebega: “Este posibil ca această criză umanitară, a refugiaților, să se transforme într-o luptă între săracii europeni și săracii refugiați din Siria”
În timp ce, conform statistici europene din 2014, 8,5% din populația Uniunii Europene trăiește la limita sărăciei, Uniunea Europeană va cheltui sute de milioane de euro pentru a “integra” milioanele de refugiați proveniți din Siria. Conform acelorași date statistice, în 2014, 18% din populația României se află sub pragul sărăciei.
Situația refugiaților ce pun presiune pe granițele Uniunii Europene este la fel de grea, precum situația populației europene ce trăiește la limita sărăciei, dar care, spre deosebire de refugiați, legile uniunii nu îi vor pune în postura de a cere ajutor umanitar.
Laurențiu Rebega consideră că măsurile vehiculate de liderii Europei de Vest și Comisia Europeană pentru a rezolva criza emigranților, inclusiv acceptarea de către statele europene a unor cote obligatorii, idee pentru care au pledat, miercuri în Parlamentul European, președintele Franței Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel sunt total ineficiente și vor avea ca rezultat instigarea populației europene mai sarace către violență.
Laurențiu Rebega spune că “este posibil ca această criză umanitară, a refugiaților, să se transforme într-o luptă între săracii europeni și săracii refugiați din Siria”.
Europarlamentarul român crede că actuala criză a refugiaților se va adînci dacă nu vor exista măsuri active de oprire a valului de refugiați, iar aceasta va adînci criza economică și socială existentă deja în anumite țări din Sud-Estul Europei, care încercau să își găsească un echilibru funcțional în cadrul Uniunii Europene.
În opinia lui Laurențiu Rebega soluția rezolvării acestei crize a refugiaților este aceea ca statele membre ale Uniunii Europene, în primul rînd cele care au deschis larg brațele către refugiați și nu și-au orientat politicile către încercarea opririi războilui din Siria, să își asume un plan prin care să pună capăt acestui conflict.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii