Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat P.E.R. - Joi, 03 Noiembrie 2011

ro

03 Nov, 2011 23:52 679 Marime text

Joi, 03 noiembrie 2011, la sediul P.E.R. din Cal. Victoriei, nr. 91 -93, a avut loc Conferinta de presa sustinuta de conducerea partidului.

Dl. Mircea Cosea - prim - vicepresedinte P.E.R. prezinta Strategia P.E.R. de Protejare a Natiunii Romane fata de efectele recesiunii si crizei financiare si economice internationale.

Situatia internationala din zona euro si cea interna va pune Romania in fata unei perioade extrem de dificila, fapt ce a determinat P.E.R. sa traga semnalul ca tara nu este pregatita sa infrunte provocarile urmatoarei perioade. Statul are datoria de a proteja populatia nu numai de cataclismele naturale ci si de cele economice.

Masurile de austeritate luate de Guvern prin sacrificarea nivelului de trai al majoritatii cetatenilor clasei de mijloc si a unor intregi categorii socio-profesionale (profesori, personal medical, politie, etc.) nu au dus la rezultatul scontat, aceste masuri fiind cele mai drastice, nici o tara din Europa nu si-a sacrificat propriul popor.

Guvernul nu a reusit sa scoata tara din criza, nu a reusit sa reduca ritmul si volumul indatorarii. Romania a devenit in ultimii trei ani o tara incapabila sa-si achite din resurse proprii obligatiile elementare fata de cetatenii sai (pensii si salarii).

Fata de cele prezentate, P.E.R. considera ca este absolut necesara schimbarea conceptiei si principiilor de dezvoltare si de guvernare a Romaniei apreciind ca actuala guvernare nu ofera tarii posibilitatea de a rezista noului val al crizei. In acest sens P.E.R. prezinta propria alternativa de guvernare lansand discutiei publice principiile Strategiei de Protejare a Natiunii Romane fata de efectele recesiunii si crizei financiare si economice internationale.

Principiile de baza ale strategiei mentionate sunt:

1. Rolul Statului national devine extrem de important deoarece acesta ar fi singurul capabil sa preia rolul de protector al natiunii prin masurile de politica economica;

2. Rolul hotarator al factorilor interni de dezvoltare si competitivitate;

3. Importanta rolului capitalului autohton ;

4. In conditiile actualei crize, solidaritatea si coeziunea nationala au un rol important in motivarea populatiei pentru efortul anticriza;

5. Ridicarea nivelului educational si de pregatire, reorientare profesionala si recalificare a fortei de munca;

6. Stimularea capacitatii de absorbtie a pietei interne;

7. Protejarea mediului natural.

In continuare, dl. Danut Pop - presedinte P.E.R. prezinta propunerea legislativa a partidului privind reducerea evaziunii fiscale prin masuri de penalizare a practicii de neeliberare a bonurilor fiscale. Penalizarea se va aplica atat vanzatorilor cat si cumparatorilor marind gradul de colectare a veniturilor la buget.

Amenda aplicata in cazul acestei infractiuni se propune a fi de:

- 10.000 lei la nivelul vanzatorului;

- 5.000 lei la nivelul cumparatorului.

Depistarea infractiunilor se va face prin controale efectuate de catre echipe formate din personalul public disponibilizat si instruit in acest sens, iar retributia acestora sa se faca printr-un procent de 10% din cuantumul amenzilor aplicate.

Dl. Razvan Paunescu - presedinte executiv al P.E.R. revine asupra materialului prezentat de dl. Cosea subliniind ca solutia cu care vine partidul este pentru sustinerea principalului contribuabil „OMUL". Totodata, domnia sa cere in continuare autoritatilor statului sa ia masurile necesare de pregatire a populatiei vis-a-vis de criza care bate la usa. De asemenea propune si sustine ideea ca Guvernul Romaniei trebuie sa solicite U.E. ca si Romania sa beneficieze de reducerea datoriilor ca si alte state europene deoarece, nu este corect ca numai populatia acestei tari sa fie sacrificata. Ca sa nu ajungem la situatia Greciei, P.E.R. propune ca ar fi normal sa se faca REFERENDUM si la noi atunci cand contractam imprumuturi si modul cum vor fi cheltuite acestea.

Dl. Stefan Radeanu - vicepresedinte P.E.R. prezinta reactivarea in forta a planului U.D.M.R.:

- Impartirea teritoriala a Romaniei in 16 regiuni administrativ -teritoriale;

- Decizia Consiliului Judetean Covasna de a organiza un referendum in 11 martie 2012 in legatura cu infiintarea unei noi structuri administrative denumita „Tinutul Secuiesc" si modificarea limitelor administrativ-teritoriale ale judetului ;

- Solicitarea U.D.M.R. de scoatere din Constitutia Romaniei a notiunii de „STAT NATIONAL ROMAN".

P.E.R. militeaza pentru transformarea actualelor opt regiuni de dezvoltare in regiuni administrativ, avand in vedere ca inca din 1998 conform Eurostar Romania functioneaza pe aceasta structura.

BIROUL DE PRESA al P.E.R,

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii