Comunicat P.E.R. - Joi, 24 Noiembrie 2011
Comunicat P.E.R. - Joi, 24 Noiembrie 2011Dl. Mircea Cosea , prim vicepresedinte P.E.R precizeaza ca Romania nu a reusit sa se pregateasca pentru a putea face fata situatiei economice grave ce urmeaza a se declansa.Promisiunile Guvernului de reducere a cheltuielilor nejustificate nu s-au respectat, populatia fiind singura sacrificata prin reducerea veniturilor, scaderea calitatii vietii, etc. In aceasta perioada P.E.R. , a fost cel mai productiv partid din punct de vedere al propunerilor legislative directe de reducere a cheltuielilor bugetare si cresterea veniturilor in vederea echilibrarii bugetului.
Astfel, P.E.R. vine astazi cu o propunere de modificare a Legii 215/2001 - Legea Administratiei Publice Locale, cu referire la numarul maxim al membrilor fiecarui consiliu local in functie de numarul locuitorilor pentru comune, orase si municipii.
Dl. Stefan Radeanu, vicepresedinte P.E.R. prezinta ce a stat la baza acestei propuneri legislative de modificare a art. 29 din Legea 215/2001.In prezent, in Romania sunt 40299 consilieri locali si 1393 consilieri judeteni care consuma lunar din buegetele locale 13.064.800 lei. La aceste cheltuieli se adauga si 2.686.000 lei lunar pentru 2.686 consilieri personali ai primarilor de comune, dar nu trebuiesc omise si cheltuielile exagerate care preseaza asupra bugetelor locale ale primariilor oraselor si municipiilor cu aparatul supradimensionat al consilierilor personali.
O alta stare care impune modificarea art. 29 din legea 215/2001, o constituie imposibilitatea de adunare a cvorumului consilierilor in vederea apobarii diverselor proiecte ce trebuiesc aprobate in vederea bunastarii comunitatii. Avand in vedere situatia creata, P.E.R., propune reducerea cu 40% a cheltuielilor cu consilierii locali si judeteni, obtinandu-se astfel fonduri suplimentare necesare sustinerii proiectelor de investitii destinate comunitatii locale.
In sustinerea proiectului P.E.R. de reducere cu 40% a acestor cheltuieli mai sus prezentate, in urma simularilor efectuate conform calculelor economiile anuale la bugetele locale ar fi de minim 30 mil EURO.
In continuare dl. Adrian Maghinici - vicepresedinte P.E.R. prezinta situatia dezastruoasa din punct de vedere ecologic in Fagaras ca urmare a construirii microcentralelor hidroenergetice pe paraurile Capra, Buda si Otiu.
In urma vizitelor efectuate in zona s-a constatat ca nu exista apa in conducte si pe parauri, acestea fiind secate, scarile de pesti nu functioneaza iar fauna a fost afectata din lipsa hranei obisnuite.
De asemenea lucrarile efectuate in zona au dus la distrugerea fondului turistic.
Avand in vedere starea de fapt creata, P.E.R. cere sistarea definitiva a lucrarilor care nu respecta mediul si natura.
Dl. Razvan Paunescu, presedinte executiv al P.E.R. solicita sprijinul mass-media de a supune dezbaterii publice Proiectul P.E.R. de modificare a art. 29 din Legea 215/2001 cu referire la reducerea numarului consilierilor locali din cadrul primariilor oraselor, municipiilor si comunelor. Referitor la situatia dezastrului ecologic semnalat in Fagaras domnia sa, cere ministrului mediului si celorlalte institutii ale statului de a lua toate masurile necesare de stopare a lucrarilor ce produc acest dezastru si de sanctionare a celor ce le-au produs.
P.E.R. este dispus sa intinda o mana partidelor politice din Parlamentul Romaniei oferind posibilitati ca administrarea acestei tari sa fie eficienta prin masurile economice pe care le propune.
Biroul de presa al P.E.R.,
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp