Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PP-DD Constanta - Marti, 29 Mai 2012

ro

29 May, 2012 22:52 1026 Marime text

gheorghe_dinu.jpgDinu Gheorghe, candidat pentru demnitatea de primar al oraşului Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, asigură toţi cetăţenii că oraşul Constanţa poate mult mai mult. Se poate dezvolta, poate avea o creştere economică, aşa cum au reuşit să aibă oraşele Arad, Timişoara, Braşov şi Bucureşti, prin atragerea de investitori şi firme renumite. Cu cât mai multe firme vor veni în Constanţa, cu atât mai mulţi constănţeni tineri, vârstnici şi şomeri vor avea locuri de muncă sigure, bine plătite, cu atât bugetul local va fi mai bogat.

Este adevărat că am rămas în urma multor oraşe, dar cu multă muncă, cu competenţă seriozitate şi mai ales perseverenţă şi dăruire, se poate!

Dinu Gheorghe şi-a ales o echipă serioasă de consilieri pentru care garantează, alături de care va reuşi ca în următorii 4 ani, începând cu 10 iunie, să dubleze bugetul local al oraşului Constanţa.

Practic, cum şi de ce domnul Dinu Gheorghe, ca primar face aceste promisiuni, care s-au dovedit imposibil de realizat de către Administraţia Mazăre?

Răspunsul este simplu!

Să aruncăm o privire asupra CV-ului domnului Dinu Gheorghe. A absolvit ca premiant Liceul Mircea cel Bătrân din Constanţa. A absolvit cu 10 licenţa la Facultatea de Drept - Universitatea Bucureşti. A absolvit cu 10 un Master în dreptul civil, penal, al muncii şi familiei şi în legislaţie economică. A absolvit primul un masterat în Franţa, specializându-se în Justiţie, Administraţie şi Poliţie Comunitară. Este Doctor în Dreptul Comerţului Internaţional, cadru universitar şi până de curând Decan al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică din Constanţa, Universitatea Spiru Haret. A predat şi la Universitatea Ovidius din Constanţa şi, nu în ultimul rând, a susţinut prelegeri la cele mai importante Universităţi din ţară şi străinatate (Univesitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, dar şi la Universitatea de Drept din Paris, la Institutul de Înalte Studii Juridice din Franţa, la Universitatea de Politici Aplicate din Germania, a participat la congrese şi comunicări ştiinţifice în ţară şi străinătate (Elvetia, Italia, Cipru, Germania, Franţa etc). A fost invitat la nivelul cel mai înalt în SUA, Israel, Franta, Italia, Germania. A condus instituţii de interes regional, naţional şi internaţional, a deservit Agenţia de Control al Importurilor şi Exporturilor Strategice. În prezent este avocat şi arbitru la Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Constanţa.

Dragi constănţeni, să nu uitam nicio clipă că omenirea a avansat în istorie ajutată de oamenii foarte bine pregătiţi şi vizionari.

Oraşul nostru are o şansa istorică. Ea se numeşte DINU GHEORGHE - Primar!

CUM VOR FI ADUŞI INVESTITORI şi FIRME RENUMITE?

La Primăria Constanţa va fi înfiinţat "Ghişeul Unic pentru Firme" pentru a simplifica şi uşura viaţa investitorilor în hătişul birocratic şi pentru a le economisi timpul, timp care în special pentru oamenii de afaceri înseamnă bani. ("Time is money").

În primii ani firmele nu vor plăti impozit pe teren.

În primii 4 ani firmele vor plăti o chirie cu până la 50% mai mica.

Pentru 10 ani taxele şi impozitele locale pentru firme şi investitori vor rămâne neschimbate.

Primăria va suporta costul infrastructurii şi utilarea terenurilor cu tot ce înseamă acces şi utilităţi.

FONDURILE EUROPENE - PRIORITATEA PRIORITĂŢILOR

În perioada 2007-2012 în Constanţa s-au adus doar câteva milioane din fondurile europene şi acelea însoţite de scandaluri, dosare penale pentru administraţia Mazăre şi multe alte minusuri care au făcut Comisia Europeana să fie foarte atenta la fondurile europene atrase de Constanţa.

Dinu Gheorghe, vă asigură că din 10 iunie 2012, când, în realitate porneşte spre Constanţa ultimul tren cu fonduri europene, nu va permite să ratăm şi de această dată şansele de dezvoltare aduse de folosirea fondurilor europene şi şansa de a deveni un oraş de nivel european. Trebuie doar să ştim cum să muncim, pentru a aduce şi în Constanţa banii europeni.

CUM ATRAGEM FONDURI EUROPENE ÎN CONSTANŢA?

Prin înfiinţarea Departamentului pentru Fonduri Europene în Primăria Constanţa.

Din iunie până în octombrie 2012 se va stabili ce proiecte vor fi finanţate în perioada 2012 - 2013.

Din octombrie până în decembrie 2012 se va stabili ce proiecte vor fi finanţate în următorii 10 ani, până în 2020.

PENTRU CE FOLOSIM FONDURILE EUROPENE?

1. Pentru infrastructură, canalizare, cablare subterană, asfaltarea tuturor străzilor din Constanţa, inclusiv cele de la periferie.

2. Construirea de creşe, grădiniţe şi centre sociale multifuncţionale.

3. Construirea de centre de relaxare şi asistentă socială pentru bătrâni.

4. Reabilitarea şcolilor.

5. Cursuri de formare profesională pentru tineri, şomeri şi persoanele apropiate de vârsta pensionării şi nu numai.

6. Achiziţionarea de echipamente pentru Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, Securitate şi Sănătate în Muncă şi Evidenţa Militară.

7. 2 autospeciale pentru intervenţii incendii, 10 corturi gonflabile pentru cazare în situaţii de urgenţă şi 2 autocisterne pentru apă potabilă.

Primăria condusă de Dinu Gheorghe, are datoria să aiba grija de cetăţenii ei în situaţii de urgenţă.

BIROUL DE PRESĂ AL PP-DD CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii