Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PP-DD - Joi, 07 Iunie 2012

ro

07 Jun, 2012 22:31 797 Marime text

Dinu Gheorghe, candidat pentru demnitatea de primar al oraşului Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu asigură toţi cetăţenii că Programul său pentru Constanţa va dezvolta cu adevărat acest oraş şi va aduce bani în Constanţa pentru ca tot ceea ce aveţi nevoie şi vă lipseşte să poată fi realizat.

Dezvoltarea oraşului Constanţa înseamnă un buget local bogat, din care putem construi tot ceea ce avem nevoie, fără să aşteptăm bani de la Guvern sau de la alţii.

Proiectul pentru Constanţa înseamnă dezvoltarea economică a oraşului: bani aduşi la bugetul local şi din bugetul local cheltuiţi pentru a face ceea ce acum ne lipseşte în Constanţa:

I.Reducerea preţului la întreţinere şi utilităţi.

DINU GHEORGHE ÎI ATACĂ DIRECT PE AŞA-ZIŞII „BĂIEŢI DEŞTEPŢI"

Metrul cub de apă potabilă în Constanţa este 3 lei, în timp ce in Tulcea este 1,2 lei , deci preţul apei la Tulcea este 40% din preţul de la Constanta, altfel spus , în Constanţa preţul apei potabile este de 2,5 ori mai mare decât la Tulcea şi Călăraşi.

În Constanţa metrul cub al apei de canalizare este 2,67 lei, ceea ce înseamnă 89% din preţul apei potabile, preţ care nu are nici o justificare. Cu alte cuvinte, PREŢUL APEI DE CANALIZARE în Constanţa este DE PESTE DOUĂ ORI MAI MARE decât PREŢUL APEI POTABILE ÎN TULCEA! Cine mai poate justifica acest abuz împotriva constănţenilor? În mod normal preţul apei de canalizare trebuie să fie aproximativ 50% din preţul apei potabile.

Cantitatea de apă de canalizare pe care o introduce R.A.J.A. în factură ESTE IDENTICĂ cu cea de apă potabilă, deci DACĂ O FAMILIE CONSUMĂ 10 METRI CUBI APĂ POTABILĂ, VA FI TAXATĂ ŞI PENTRU 10 METRI CUBI APĂ CANALIZARE, ceea ce reprezintă un abuz; în mod normal această cantitate nu trebuie să fie mai mare de 50% din apa potabilă! ÎN FACTURĂ TREBUIE SĂ FIE TRECUŢI CEL MULT 5 METRI CUBI!

La asta se adaugă apa meteo - tariful prestat de firme pentru colectarea, transportul si epurarea apelor provenite din precipitaţii. Modul în care se calculează aceste cantităţi de apă pentru judeţul Constanţa este nejustificat ţinând cont de clima din Constanta. Cetăţenii trebuie sa plateasca factura de apă cu aproximativ 50% mai puţin decât în prezent. Dar constănţeanii finanţează investiţiile personale ale aşa-zişilor „băieţi deştepţi" şi ale administraţiei Mazăre.

Domnul Dinu Gheorghe a înţeles că preţul enorm al apei este una din principalele probleme ale oraşului şi judeţului Constanţa şi va reduce cu 50% pretul apei.

Reducerea costurilor întreţinerii la locuinţe se va face de domnul Primar Dinu Gheorghe prin renegocierea contractelor de furnizare de servicii către populaţie. Acest lucru se impune mai ales cu firmele care deţin monopolul, în sensul că doar o firmă asigură curăţenia oraşului şi a impus costuri mai mari ca în Bucureşti, Sibiu, Timişoara, sau la ingrijirea spatiilor verzi (care sunt neîngrijite - pline de căpuşe, păianjeni şi alte insecte nederatizate). Dacă în urma renegocierii aceste firme nu scad cu 50% preţul serviciilor lor, Dinu Gheorghe, avocat fiind, va rezilia aceste contracte!

O altă discuţie fermă va avea domnul Dinu Gheorge cu conducerea RADET, care încălcând legea imputa asociaţiilor de proprietari orice reparaţii la instalaţiile lor, cu toate că legea obligă RADET-ul sa suporte costul reparaţiilor. Iată cum domnul Primar Dinu Gheorghe va reduce costurile întreţinerii până la 50% prin renegocierea fermă a contractelor cu aşa-zişii" băieţi deştepţi", băieţi deştepţi prieteni sau cunoscuţi cu Radu Mazăre dar şi cu fostul Prefect al lui BOC, Claudiu Palaz - candidat la Primărie şi cu Gigi Chiru - preşedintele PDL Constanţa - candidat şi el la Primăria Constanţa.

Deci, dragi constănţeni, aveţi o singură şansa pentru a pune STOP ABUZURILOR PSD, PNL, PDL, votând schimbarea duminică, 10 iunie 2012, Votând Dinu Gheorghe - Schimbarea în care constănţenii au încredere!

II.Educaţia performantă prin grija sporită faţă de elev încă de la clasele primare, prin construirea de centre afterschool, creşe, grădiniţe şi igienizarea şi modernizarea şcolilor de pe raza oraşului Constanţa. Fără educaţie, Constanţa este condamnată să fie doar o piaţă de desfacere şi copiii noştri o mâna de lucru ieftină.

III. Tinerii - un obiectiv strategic, pentru "Dinu Gheorghe" pentru că fără tineri performanţi şi serioşi prezentul şi viitorul Constanţei şi al constănţenilor este în derivă. Voi pune accent pe dezvoltarea socio-profesională a tinerilor prin crearea de noi locuri de muncă, construcţia de locuinţe sociale din banii Primăriei şi închirierea acestora tinerilor şi celor aflaţi în nevoie. Si nu în ultimul rând, locuri de recreere şi distracţie;

IV.Un alt obiectiv al programului "Dinu Gheorghe" se referă la asigurarea unor condiţii de trai civilizate pentru persoanele cu nevoi speciale, prin înfiinţarea unor centre sociale specifice fiecărei categorii în parte;

V.Fluidizarea şi deblocarea traficului prin circulaţia pe străzi cu un singur sens, construirea de parcări automatizate multietajate şi interzicerea parcării maşinilor pe trotuare şi a teraselor aparute pe trotuare. Trotuarele sunt destinate pietonilor!

VI.Prioritatea prioritătilor este, în mandatul primarului Dinu Gheorghe - atragerea de fonduri europene prin înfiinţarea în cadrul Primăriei Constanţa a Departamentului pentru Fonduri Europene;

În perioada 2007-2012 în Constanţa s-au adus doar câteva milioane din fondurile europene şi acelea însoţite de scandaluri, dosare penale pentru administraţia Mazăre şi multe alte minusuri care au făcut Comisia Europeana să fie foarte atenta la fondurile europene atrase de Constanţa.

Dinu Gheorghe, vă asigură că din 10 iunie 2012, când, în realitate porneşte spre Constanţa ultimul tren cu fonduri europene, nu va permite să ratăm şi de această dată şansele de dezvoltare aduse de folosirea fondurilor europene şi şansa de a deveni un oraş de nivel european. Trebuie doar să ştim cum să muncim, pentru a aduce şi în Constanţa banii europeni deoarece administraţia Mazăre s-a plâns în permanenţa că UE impune condiţii foarte greu de realizat. Dar, în Constanţa este vorba doar de incompetenţă şi rea-voinţă pentru că, Polonia a reuşit să atragă 100% din fondurile europene şi azi este o ţară fără şomaj, cea mai dezvoltată din fostele ţări socialiste.

CUM ATRAGEM FONDURI EUROPENE ÎN CONSTANŢA?

Prin înfiinţarea Departamentului pentru Fonduri Europene în Primăria Constanţa.

Din iunie până în octombrie 2012 se va stabili ce proiecte vor fi finanţate în perioada 2012 - 2013.

Din octombrie până în decembrie 2012 se va stabili ce proiecte vor fi finanţate în următorii 10 ani, până în 2020.

PENTRU CE FOLOSIM FONDURILE EUROPENE?

1. Pentru infrastructură, canalizare, cablare subterană, asfaltarea tuturor străzilor din Constanţa, inclusiv cele de la periferie.

2. Construirea de creşe, grădiniţe şi centre sociale multifuncţionale.

3. Construirea de centre de relaxare şi asistenţă socială pentru bătrâni.

4. Reabilitarea şcolilor.

5. Cursuri de formare profesională pentru tineri, şomeri şi persoanele apropiate de vârsta pensionării şi nu numai.

6. Achiziţionarea de echipamente pentru Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, Securitate şi Sănătate în Muncă şi Evidenţa Militară.

7. 2 autospeciale pentru intervenţii incendii, 10 corturi gonflabile pentru cazare în situaţii de urgenţă şi 2 autocisterne pentru apă potabilă.

Primăria condusă de Dinu Gheorghe, are datoria să aiba grija de cetăţenii ei în situaţii de urgenţă.

VII.Atragerea investitorilor străini şi români prin crearea unui mediu de afaceri atractiv şi prin facilităţi fiscale. Numai prin atragerea investitorilor serioşi, strategigi, tinerii şi şomerii din Constanţa vor avea locuri de muncă şi bugetul local va avea suficiente resurse locale cu care putem îmbunătăţi viaţa tuturor şi să dezvoltăm oraşul Constanţa;

CUM VOR FI ADUŞI INVESTITORI şi FIRME RENUMITE?

La Primăria Constanţa va fi înfiinţat "Ghişeul Unic pentru Firme" pentru a simplifica şi uşura viaţa investitorilor în hătişul birocratic şi pentru a le economisi timpul, timp care în special pentru oamenii de afaceri înseamnă bani. ("Time is money").

În primii ani firmele nu vor plăti impozit pe teren.

În primii 4 ani firmele vor plăti o chirie cu până la 50% mai mica.

Pentru 10 ani taxele şi impozitele locale pentru firme şi investitori vor rămâne neschimbate.

Primăria va suporta costul infrastructurii şi utilarea terenurilor cu tot ce înseamă acces şi utilităţi.

VIII.Atragerea de venituri suplimentare la bugetul local prin preluarea treptată a Portului de către Administraţia Primăriei Constanţa prin cumpărarea de acţiuni de la bursă;

IX.Constanţa este pe primul loc la mortalitatea infantila. Acest fapt este de neacceptat. Acest fapt se datorează în primul rând condiţiilor socio-economice şi somajului accentuat în rândul femeilor dar şi mizeriei, animalelor fără stăpân şi bolilor pe care acestea le transmit, a bolilor venerice unde deţinem un loc de frunte. De aceea vom pune un accent pe sănătatea infantila şi a tuturor constănţenilor. Pentru copii voi aplica un program special de asigurări de sănătate. La fel şi pentru cei vârstnici. Fără sănătate nu avem prezent şi viitor!

CONSTĂNŢENII POT AVEA ÎNCREDERE ÎNTR-UN OM COMPETENT ŞI SERIOS.

DINU GHEORGHE ESTE OMUL PROIECTELOR.

Este omul loialităţii: nu s-a înscris în partidele care au prăbuşit şi vândut România. Dinu Gheorghe a venit în PP-DD să dea o şansă unor idei şi viziuni noi. Aşa se construieşte viitorul de la primul pas, dar în direcţia bună, pentru ca celelalte partide au condus tara de cate 2-3 ori si România s-a prăbuşit. Votând aceiaşi oameni şi aceleaşi partide (PSD,PNL,PDL,PC, UDMR) aceştia vor face aceleaşi lucruri şi viaţa dumneavoastră va fi la fel de grea, dacă nu, chiar mai grea decât până acum.

Este omul războialeor grele: s-a luptat cu crima organizată, infracţiunile transfrontaliere şi teroriştii dar nu a dat înapoi nici în faţa abuzurilor Statului. În acest sens, Dinu Gheorghe a înfiinţat o organizaţie nonguvernamentală, „Alianţa Lege şi Ordine" care monitorizează abuzurile Statului Roman.

Este un familist convins, căsătorit de 37 de ani cu aceeaşi distinsă şi frumoasă doamnă, are două fiice şi doi nepoţi minunaţi.

Este adevărat că am rămas în urma multor oraşe, dar cu multă muncă, cu competenţă seriozitate şi mai ales perseverenţă şi dăruire, se poate!

Dinu Gheorghe şi-a ales o echipă serioasă de consilieri alături de care va reuşi ca în următorii 4 ani, începând cu 10 iunie, să dubleze bugetul local al oraşului şi să facă din Constanţa un oraş sigur, curat şi prosper în care cetăţenii să nu aibă grija zilei de mâine!

Cu Siceritate, Competenţă, Putere de Muncă şi curajul de învingător votaţi Dinu Gheorghe şi Proiectele sale pentru Constanţa, pentru toţi Constănţenii.

FOARTE IMPORTANT! În data de 10 iunie 2012 pe buletinul de vot aplicaţi ştampila Vot pe careul din dreapta jos al primei pagini pentru a-l vota pe domnul Dinu Gheorghe - Primar şi pagina 5 poziţia 8 pentru consilierii PP-DD.

BIROUL DE PRESĂ AL PP-DD CONSTANŢA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii