Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PRU - Clasa politică învechită apără interesele băncilor în loc să își apere cetățenii - 9.02.2015

ro

09 Feb, 2015 12:18 969 Marime text


Românii afectați de criza francului elvețian protestează și astăzi în mai multe orașe din țară împotriva delăsării clasei politice învechite care nu a reușit de câteva săptămâni să producă nicio soluție pentru a-și ajuta cetățenii pe care pretinde că îi reprezintă.
Faptul că românii care au credite în franci elvețieni sunt nevoiți să iasă în stradă ca să ceară adoptarea unor măsuri reprezintă un vot de blam la adresa clasei politice interesate mai degrabă să protejeze băncile și marile interese finainciare decât să-și protejeze cetățenii.
Alte state europene au luat imediat măsuri menite să vină în ajutorul cetățenilor înșelați de jocul piramidal al creditelor în franci elvețian, clasa politică românească, în schimb, a simulat câteva întâlniri sperând că subiectul va fi uitat.
Degeaba luptăm cu corupția din trecut dacă acest lucru nu duce la protecția din prezent a cetățenilor și dacă nu obținem efectul de responsabilitate al autorităților față de nevoile actuale ale populației.
Partidul România Unită cere Parlamentului și Guvernului să nu mai tragă de timp și să adopte o soluție prin care românii care au credite în franci elvețieni să poată să își plătească ratele la nivelul la care le-au contractat. Altfel, înseamnă că în România clasa politică învechită nu îi reprezintă pe cetățeni, ci pe bancheri, și atunci singura soluție este înlocuirea ei. Politicienii care apără interesele băncilor în detrimentul cetățenilor să se angajeze în sistemul bancar, nu să ocupe funcții publice unde singura obligație pe care o au este să îi reprezinte pe români, obligație pe care, evident, nu și-o îndeplinesc!
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii