Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat ref intalnirea PM Emil Boc cu comunitatea israelienilor originari din Romania

ro

24 Nov, 2011 15:39 688 Marime text

Comunitatea israelienilor originari din România are un rol fundamental în consolidarea relaţiei noastre cu Israelul în plan economic, politic şi cultural, a declarat primul-ministru Emil Boc, după întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 23 noiembrie, cu reprezentanţii acestora, la Ierusalim.

„Este datoria noastră comună ca şi generaţiile viitoare să menţină apartenenţa la România, să cunoască limba română şi să fie mândri de locurile unde s-au născut părinţii şi bunicii lor", a afirmat premierul Boc. În acest sens, a arătat că va propune un program prin care să se acorde 50 de burse de studii în România reprezentanţilor israelienilor originari din România, vorbitori de limba română.

De asemenea, şeful Executivului a menţionat că, la nivel guvernamental, va fi promovat un program turistic care să ofere posibilitatea israelienilor de origine română să viziteze România.

„Am auzit o frază aici care m-a impresionat astăzi: noi, cei de aici, din Israel, originarii din România, ne întristăm sau ne bucurăm de două ori: ne bucurăm când e bine şi în România şi aici, ne întristăm când e rău şi aici şi în România. Şi cred că, prin ceea ce putem face împreună, putem aduce mai multă bucurie şi aici şi acasă. Iar acest lucru stă în puterea Guvernului" a mai afirmat primul-ministru.

Şeful Executivului a prezentat, totodată, proiectele economice ale Guvernului, punând accent asupra politicii privind investiţiile şi crearea de locuri de muncă.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii