Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:59 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat -UNPR - 21 aprilie 2015

ro

21 Apr, 2015 14:27 1511 Marime text
Parlamentarii UNPR Valeriu Steriu, Teiu Păunescu, Mario Caloianu, Marin Anton au apreciat că scăderea TVA la alimente - o temă susținută de UNPR încă de la înființarea partidului - reprezintă o măsură utilă, în primul rând pentru cei cu venituri modeste.
 
"TVA scăzut la alimente reprezintă poate prima propunere legislativă pe care UNPR a avut-o, mă refer la data de 3 mai 2010, la două zile după înfiinţarea noastră ca partid, când un grup de deputaţi UNPR au depus proiectul de scădere a TVA la 5%, proiect la care s-au alăturat foarte mulţi alţi parlamentari. În final, proiectul a fost trimis înapoi de preşedintele României spre Parlament şi în 2012, din păcate, a fost oprit în a fi aplicat. Iată că cinci ani mai târziu avem, de la 1 iunie 2015, posiblitatea ca în România, pentru prima oară după 1999, să revenim la un TVA diferenţiat pentru toate alimentele. Este o măsură mult mai spectaculoasă şi mai utilă în primul rând pentru oamenii cu venituri modeste", a subliniat vicepreședintele UNPR Valeriu Steriu.
 
"Peste 200 din produsele pe care le întâlnim în consum sau în lanţul de fabricaţie vor avea acest TVA, suntem în primă dezbatere asupra listei complete şi probabil această ordonanţă va aduce, de la 1 iunie, în primul rând, mult mai mult bine pentru consumatori. Salut şi faptul că serviciile publice au posiblitatea de a aplica acest TVA. Se stimulează atât consumul, cât şi cateringul şi din acest punct de vedere cred că este un colac de salvare pentru turismul din România, care va putea astfel să vină cu oferte mult mai atractive pe zona de restaurante, de alte locaţii de servicii publice", a menţionat deputatul UNPR.
 
Parlamentarii UNPR au în lucru proiecte noi în domeniul agriculturii:
  • “Prima fermă” - este un proiect destinat tinerilor care doresc să înceapă o afacere în agricultură;
  • „Bursa integrată de produse agro-alimentare” - proiect de modificare a Legii 321/2009, pentru accesul produselor românești în supermarket-uri - facilitează accesul micilor producători către piețe;
  • Proiect de modificare a legislației privind plățile directe - pentru debirocratizarea formelor pe care trebuie să le îndeplinească un fermier pentru a obține plăți directe de la agențiile de plăți.
 
Propunerile se află în diverse stadii de lucru, în cadrul departamentelor de specialitate, se organizează consultări cu partenerii implicați, aceste proiecte urmărind să asigure agricultorilor români condiții optime pentru a-și putea desfășura activitatea și consumatorilor produse de bună calitate, la prețuri mai mici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii